Endegat el projecte “Tracta’m bé” a Calonge i Sant Antoni, per promoure el bon tracte a les persones grans

Calonge i Sant Antoni

Dos-cents infants de les escoles La Sínia de Sant Antoni i Pere Rosselló de Calonge han participat durant el curs escolar 2023-2024 de les diferents activitats organitzades dins la campanya “Tracta’m bé”, que té l’objectiu de de promoure el bon tracte a les persones grans.

S’ha dut a terme des de la regidoria de Serveis Socials i Gent Gran de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i el Servei d’Atenció Psicològica a Persones Grans del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració de la gent gran voluntària de Calonge i de Sant Antoni.
Dins del programa “Tracta’m bé”, el projecte “Aules amb Tracte” s’adreça a l’alumnat de primària amb l’objectiu de promoure el bon tracte entre infants i gent gran. El projecte s’ha desenvolupat a partir de diferents eixos adequats a les edats de l’alumnat que hi ha participat.
A cicle inicial s’ha realitzat l’activitat  “Un dia seré gran, molt gran”, on els infants havien d’imaginar-se com seran en l’etapa de la vellesa i plasmar-ho en un dibuix, així com posteriorment creant un espai de reflexió. Hi van participar setanta-vuit infants.
A cicle mitjà s’ha portat a terme l’activitat “Un dia vaig ser petit, molt petit”, on persones grans voluntàries explicaven a la mainada com han viscut i viuen les diverses etapes de la vida i els infants podien preguntar allò que els resultava d’interès saber. Hi van participar trenta-vuit infants.
A cicle superior s’ha desenvolupat l’activitat “Contes per fer-te gran”. En aquesta activitat persones grans voluntàries explicaven contes creats específicament per a aquesta campanya,  on s’expliquen situacions que es poden donar a la vida quan ens fem grans i que convidaven l’alumnat a reflexionar i plantejar solucions a diferents situacions. A l’activitat hi van participar vuitanta-quatre alumnes.
Una vegada endegada la iniciativa a les escoles La Sínia i Pere Rosselló, el curs que ve es realitzarà també a l’escola Llevantí de Mar de Sant Antoni.

Tags: bon tracte, Calonge i Sant Antoni, campanya, conscienciació, Consell Comarcal, cultura, escoles, gent gran, infants, joves, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Troben un arsenal d’armes i detenen un home a Figueres després d’un assalt violent a casa d’una família
Notícia següent
El Festival Ítaca fa parada a la Pera amb un concert de Clara Peya

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes