• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Engega la campanya “A Santa Cristina d’Aro, les coses pel seu nom” per commemorar el Dia Internacional de les Dones

22 de Febrer de 2021

Santa Cristina d’Aro.- Tot i les restriccions i la situació de pandèmia en què ens trobem, des del Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro no es vol deixar perdre l’oportunitat que ens dona la data del 8 de març, en la qual es commemora el Dia Internacional de les Dones, per anar recordant que la igualtat entre dones i homes no està assolida i que, en aquest aspecte, encara ens queda molt camí per recórrer.

Aquest recordatori es fa, enguany, a través de la campanya “A Santa Cristina d’Aro, les coses pel seu nom”, que pretén sensibilitzar a la ciutadania de que el llenguatge crea desigualtats i, a la vegada, facilitar eines i recursos per poder fer un ús no sexista d’aquest. Les activitats que s’han programat giren al voltant del llenguatge no sexista i inclusiu, però també tracten altres temes com la feminitat, noves masculinitats, empoderament o sororitat.
La campanya, que engega avui dilluns 22 de febrer, ha estat possible gràcies a la col·laboració de dues dones del municipi, Kerstin Peter com a fotògrafa i la jove Marina Avinyó com a dissenyadora. També s’ha comptat amb el suport tècnic d’Anna Schaerf Peter i Maria José Aranda Moreno, i amb els i les vertaderes protagonistes d’aquesta campanya: 10 dones i 2 homes del municipi, de diferents edats, contextos i perfils professionals, que han cedit la seva imatge i el seu testimoni per donar suport a la campanya.
Es tracta d’una iniciativa innovadora i molt visual a través de la qual es presenten expressions incorrectes seguides de la forma correcta i es complementa amb unes orientacions bàsiques que cal seguir a l’hora de fer un ús no sexista del llenguatge. A través d’aquesta, es pretén mostrar com les desigualtats en el llenguatge creen i reprodueixen les desigualtats de gènere i quins són els recursos lingüístics que tenim al nostre abast per intentar frenar aquestes discriminacions.
Seguint les mesures de seguretat del PROCICAT, totes les activitats programades es faran de manera virtual, i també seran gratuïtes i obertes per a tothom que s’hi vulgui inscriure, tant homes com dones.
La primera de les activitats programades ha estat el taller de “Llenguatge no sexista i inclusiu” que va començar el 8 de febrer, amb dues sessions més el 15 i el 22 de febrer, i que ha tingut molt bona acollida, doncs s’hi han inscrit 13 persones del municipi i rodalies. Durant el taller s’han facilitat recursos per aprendre a escriure de forma inclusiva, evitant reproduir expressions sexistes que discriminen les dones i reprodueixen les desigualtats de gènere.
El 16 de febrer va tenir lloc la segona de les activitats, el taller “Estimar-se per estimar”, un espai on s’han facilitat eines per millorar la comunicació amb altres persones i la gestió positiva de conflictes, afavorint així la pròpia autoestima. Un taller online de tres sessions complementat amb un seguiment individualitzat de cada participant.
Una altra de les activitats organitzades des del Punt d’Igualtat ha estat la 6a edició del Concurs de Microrelats de Dones, una activitat recurrent i exitosa, que enguany gira al voltant de com les dones, conjuntament, superen les adversitats. En aquesta edició s’hi han presentat un total de 27 obres, 6 de les quals han estat escrites per homes i les 21 restants per dones. D’aquestes 27 obres, 10 han estat escrites per persones del municipi de Santa Cristina d’Aro i la resta han arribat des de diferents municipis del territori català. Les obres premiades es publicaran a la web del consistori el divendres 5 de març. El mateix dia a la tarda, es realitzarà el Club de Lectura dedicat a l’obra “Dones”, de l’escriptora Isabel Clara Simó, que ha organitzat la Biblioteca Baldiri Reixac amb el suport de l’Àrea d’Igualtat.
Seguidament, els dies 8 i 9 de març, s’han organitzat dues xerrades de reflexió i debat sobre feminitat i masculinitat. La del dilluns 8 de març –Dia Internacional de les Dones– es titula “Apoderament femení. Com gestionar la càrrega mental femenina”, i la del dimarts 9 de març té per nom “Noves masculinitats: els homes també som part de la solució”. Des del Punt d’Igualtat s’intenta treballar per fer possible la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i, per aquest motiu, no només es desenvolupen accions dirigides específicament a les dones sinó també espais de reflexió sobre el rol que tenen i podrien tenir els homes envers la igualtat.
Paral·lelament, el mateix 8 de març, la Zona Jove Santa Cristina d’Aro organitzarà, durant tot el dia, un concurs a través d’Instagram Stories (perfil @zonajovesantacristina) on les persones participants obtindran diferents premis.
A través d’aquesta programació variada i lúdica, des de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro seguim apostant per la igualtat entre homes i dones que, cada vegada, està més arrelada en la nostra societat.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Societat Etiquetat com a: activitats culturals, celebració, cultura, dia internacional, dones, igualtat de gènere, joventut, punt d'Igualtat, Santa Cristina d'Aro, societat, tallers, xarxes socials

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels plats brutals de "Lo ranxo del migdia" de @lacalataverna de #palamos #gastronomia #cuinamarinera #cuinamarimuntanya #menjardecollons #menjarbé #fideua #fideus #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #incostabrava
Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Cre Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Creu del Castellar a @calongesantantoni #calongeisantantoni #calonge #mirador #paisatge #febrer #costaempordanesa #costabrava #patrimoni #patrimonicultural #patrimoninatural #raconscomarquesgironines #raconsemporda #vistes #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà #incostabrava
Primera collita de la temporada #esparrecs #esparr Primera collita de la temporada #esparrecs #esparrecsdemarge #natura #delboscalplat #gastronomia #cuina #palamos #capgros #baixemporda #costabrava #empordanet #menjardecollons
La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel a La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel al fons, cap al 1950 (Fons família Planas Ruart). Una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Sant Miquel de @visitpals" de @narcissubirana, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #pals #cultura #patrimoni #historia #molidepals #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal #fotosantigues #imatgesantigues #1950s
La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la d La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la dècada de 1930”. Foto: Mur. Col·lecció d’imatges de l’@ajuntamentdepalamos (AMP). Una de les imatges que il·lustren l’article “La costa dels americans” d’Evarist Puig. El trobareu al número 71 de la  @rbaixemporda, “Temps de salut”, ja a la venda #baixemporda #costabrava #costaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #1930s #seglexx #imatgesantigues #fotosantigues #premsacomarcal
"El regne dels fongs. La funció secreta dels labo "El regne dels fongs. La funció secreta dels laboratoris sota terra", de @ramotgarcia amb fotografies de @rosamatesanz, al número 71 de la  @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #natura #fongs #terra #floracatalana #baixemporda #grupdenaturasterna #premsacomarcal #territori
"L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de "L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #labisbaldempordà #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava
"Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al "Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #boletscatalans #boletsdecatalunya #bolets_cat #bolets #gastronomia #micologia #cuinacat #cuina #cuinacatalana #cuinadelbolet #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de "Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de @narcissubirana (Investigador i membre del Cercle Català d'Història), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #salutiforçaalcanut #epidemies #empordà #historia #cultura #empordanet
"Cargols amb sèpia i gambes", una de les #recepte "Cargols amb sèpia i gambes", una de les #receptes de l'article "Mars i muntanyes" d'Abraham Simon-Ferré que trobareu al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #marimuntanya #gastronomia #empordagastronomic #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #cargols #menjarbé #menjardecollons #baixemporda #costabrava
Benedicció de la primera ambulància de la #creur Benedicció de la primera ambulància de la #creurojasantfeliudeguixols, popularment coneguda com la "Campaneta", davant del @guixols_ajuntament cap a l'any 1955. Una de les imatges que il·lustren l'article "Metges de capçalera vocacionals a Santa Cristina d'Aro", de @gloriajaraalberti, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #creuroja #sanitat #metges #santfeliudeguixols #valldaro #baixemporda #costabrava #imatgesantigues #fotosantigues #historia #cultura #santacristinadaro #premsacomarcal
"Olis @brugarol. L'essència de l'Empordà", al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #brugarol #oli #olidelemporda #olidoliva #agricultura #gastronomia #cuina #cuinatradicional #palamos #valldebell_lloc #baixemporda #empordà #costabrava #costaempordanesa #premsacomarcal
"L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @vis "L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @visitpals", de @narcissubirana, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #pals #costabrava #premsacomarcal
"Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i "Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i cherrys estofats amb all tendre", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a l'@ajuntamentdepalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinadelpeix #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #palamos #baixemporda #empordà #costabrava #menjardecollons #premsacomarcal #empordagastronomic
"L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integr "L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà", d'Anna Ribera (Directora assistencial de @_ssibe), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #ssibe #hospital #hospitaldepalamos #baixemporda #salut #sanitat #metges #personalsanitari #covid #coronavid19 #premsacomarcal
"Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de ll "Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de llorer i salsa fricandó", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #receptes #pollastredepagès #canelo #quermanygastronòmic #pals #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa