Forallac.- L’Ajuntament de Forallac ha finalitzat la primera de les dues fases en què s’ha desglossat el projecte per adequar i reobrir l’emblemàtica rectoria de Fitor, tancada des del 2013.
L’actuació s’ha centrat en la instal·lació de plaques solars i el sistema de potabilització de l’aigua i la reforma interior de la primera planta per mantenir les mínimes condicions d’habitabilitat. L’obra ha tingut un cost d’uns 70.000 euros i ha comptat amb una subvenció de 50.000 euros de la Diputació de Girona.
La segona fase se centrarà en la reforma interior de la planta baixa per recuperar la zona de bar-restaurant i punt d’informació. L’Ajuntament encarregarà properament la redacció del projecte i preveu enllestir els treballs durant el 2020. Un cop adequat l’edifici, l’Ajuntament posarà a concurs la gestió del servei.
Per a l’Ajuntament de Forallac és molt important que la rectoria de Fitor estigui oberta i sigui un punt d’interès públic i social, com ho va ser entre els anys 2002 i 2013, període en què l’equipament va ser gestionat pel Consorci de les Gavarres. L’any 2013 el consorci va renunciar a la concessió que tenia per part del Departament de Medi Ambient, propietari de la rectoria des del 2001, quan la va comprar al seus anterior propietaris per poder-ne garantir l’ús públic. Posteriorment, l’any 2017, l’Ajuntament de Forallac en va aconseguir la cessió per 30 anys i va iniciar el camí per adequar-la i reobrir-la.
Pel seu emplaçament, es tracta d’un equipament estratègic ja que per Fitor hi passen moltíssimes persones durant tot l’any, especialment els caps de setmana i festes assenyalades. L’Ajuntament vol que la rectoria sigui un punt d’informació i d’acollida i que estigui habitada permanentment, de manera que també garanteixi la vigilància del conjunt patrimonial i dels equipaments que s’hi han instal·lat.
La preservació i posada en valor del patrimoni local és un de les prioritats de l’acció de govern municipal. En el cas de Fitor, l’Ajuntament ja va aconseguir fa uns anys que el Bisbat de Girona cedís els terrenys que envolten l’església. D’aquesta manera es garantia el seu ús públic per a les generacions futures.
Deixa un comentari