• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Es duen a terme actuacions de millora de la forest, prevenció d’incendis i d’adequació a l’ús públic de la finca municipal de Can Pere Tià de Palamós

6 de Desembre de 2020

Palamós.- Durant el passat mes de novembre s’han dut a terme actuacions de millora de la forest, prevenció d’incendis i adequació a l’ús públic a la finca municipal de Can Pere Tià, situada al principal accés a la vall de Bell-lloc i dins l’àmbit de l’espai Natural de les Gavarres que Palamós té al seu terme.

Aquest és un espai que gestiona l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós que, a banda dels locals polivalents ubicats a l’edifici principal, i de les unitats d’horta existents, la finca també compta amb un total de 14 hectàrees de camps, prats, i de boscos, principalment d’alzina surera i de pi pinyer.
Per a la gestió d’aquesta part de Can Pere Tià, l’Ajuntament de Palamós va aprovar l’any 2017 un Pla de gestió forestal de la finca, mitjançant el qual es regulen els instruments d’ordenació forestal d’aquest àmbit.
Seguint aquests paràmetres s’han realitzat ara aquestes tasques de manteniment d’una part dels boscos, possibilitant la conservació d’espècies davant el canvi climàtic, potenciar l’ús recreatiu i sociocultural d’aquests espais naturals, i reduint el risc de propagació d’incendis forestals.
Aquestes feines han estat realitzades per una empresa especialitzada, amb la supervisió de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós. El cost de la intervenció ha estat d’uns 6.000 € que han aportat, a parts iguals, l’Ajuntament de Palamós i la Diputació de Girona, en aquest darrer cas mitjançant el Programa d’actuacions en matèria forestal i prevenció d’incendis. Els treballs han consistit en una neteja selectiva de la vegetació feta mitjançant l’estassada mecanitzada amb tractor forestal i desbrossadora, amb acabat manual i eliminació de restes.
Les actuacions s’han fet segons preveu el Pla Simple de Gestió Forestal de la finca de Can Pere Tià. S’ha actuat en les unitats d’actuació 3, amb una extensió de 1,15ha; i la unitat 4 de 2,02ha, ocupades per boscos d’alzines i sureres i en menor proporció per peus aïllats de pi blanc i pinyoner.
Un cop executats aquests treballs, tota la zona s’incorpora als àmbits de pastura de la finca, que conjuntament amb els prats existents es mantenen en adequades condicions per a la prevenció d’incendis, mitjançant acords puntuals amb els propietaris de remats de xais i cabres de la zona, possibilitant que aquest bestiar els pugui pasturar.
Durant aquests darrers dies, operaris del Consorci de les Gavarres també han realitzat diverses tasques de manteniment a la zona de Bell-lloc.

Equipament sociocultural adreçat a les entitats del municipi
Amb les millores realitzades en els darrers anys, principalment en l’edifici, Can Pere Tià s’ha convertit en un equipament sociocultural, cada cop més utilitzat per a les entitats del municipi.
En aquest sentit cal destacar també la consolidació de l’activitat de la trentena d’unitats d’horta que hi ha actualment en funcionament a la finca. Aquests horts, d’uns 50m² cadascun, són conreats per ciutadans i ciutadanes del municipi que ho han sol·licitat. Dues de les unitats d’horta són gestionades també pels alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida, que depèn del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós.

La finca municipal de Can Pere Tià
La propietat d’aquesta finca va ser donada a l’Ajuntament de Palamós l’octubre de 1992 per la seva propietària la senyora Erika Schade, de nacionalitat alemanya, que va posar com a úniques condicions per aquesta donació que la finca es destinés a finalitats de caràcter social, cultural i juvenil, i que en pogués ser usufructuaria fins a la seva mort, que es va produir l’octubre de 2000.

Arxivat com a: Baix Empordà, Gavarres, Medi ambient, Serveis, Societat Etiquetat com a: ajuntament de Palamós, Can Pere Tià, equipaments, Gavarres, horts públics, palamós, prevenció incendis, serveis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Estat en que va quedar el vapor Provence l'endemà Estat en que va quedar el vapor Provence l'endemà de la seva arribada al moll de Palamós després d'haver estat torpedinat (1917). És una de les imatges que il·lustren l'article "Palamós: Espionatge i contraespionatge durant la Primera Guerra Mundial" de @gabrielmartinroig. El podeu llegir al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamos #portdepalamós #1917 #primeraguerramundial#seglexx #vaixellenfonsat #historia#espionatge #espiesalacostabrava #fotosantigues #premsacomarcal
Foto d'autor desconegut de Llafranc o Tamariu (arx Foto d'autor desconegut de Llafranc o Tamariu (arxiu @paco.dalmau) que il·lustra l'article "Xefles, festes i convits" de @fabregajaume. El trobareu al número 26 d'Empordà Gastronòmic dedicat a les #xefles, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava" 
#empordagastronomic #llafranc #tamariu #palafrugell #gastronomia #historia #tradicions #seglexx #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal #queboniceslempordà #raconsemporda #raconscostabrava
Fulletó propagandístic de l’empresa en la qual Fulletó propagandístic de l’empresa en la qual treballava Richard Schwenke, membre del Partit Nazi i administrador de l’Hogar Alemán de S’Agaró entre 1941 i 1945. És una de les imatges que il·lustren l’article “Servint l’NSDAP en el Sant Feliu de Postguerra (1940-1945)”, de @francesc.bosch.torrent (Professor d’història i cronista). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santfeliudeguixols #sagaro #historia #nazisme #seglexx #1940 #espiesalacostabrava #costabrava #premsacomarcal
Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa