Es posa en marxa a Palamós el servei de canguratge públic “Dona’t temps”

Palamós.- Dilluns 4 de setembre, es va posar en marxa a Palamós, el servei de canguratge públic “Dona’t temps”.

Es tracta d’una iniciativa pensada per a infants de 3 a 12 anys, i dirigida a totes les famílies, i principalment a les mares, emmarcada en el programa “Temps x Cures” de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i el Corresponsables del Ministerio de Igualdad. Aquest servei és gestionat pel Consell Comarcal, en els diversos municipis del Baix Empordà que s’han sumat a la iniciativa (12).
Aquest servei gratuït es pot utilitzar amb un màxim de 10 hores al mes, i té com a objectiu facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut, d’aquelles persones, que en moments puntuals requereixin un servei de canguratge per al fill o filla, i d’aquesta manera poder alliberar part del seu temps per fer allò que necessitin.

De dilluns a divendres a les galeries Carme i a l’escola La Vila
El canguratge a Palamós s’ha engegat coincidint amb l’inici d’aquest mes de setembre, i tindrà lloc tots els dilluns i dimecres, als locals municipals de les galeries Carme; i els dimarts, dijous i divendres, a l’escola La Vila.
L’activitat es durà a terme dins l’horari diari de 16:30 a 19 hores, on diversos monitors i monitores oferiran als infants participants, una atenció bàsica i d’educació en el lleure, a través d’activitats lúdiques fonamentades en els valors de la coeducació i la participació.
Les famílies interessades a poder gaudir d’aquest servei caldrà que s’inscriguin en un registre, mitjançant l’app o el web donattemps.cat, i posteriorment facin una reserva prèvia, a través del correu electrònic del servei, sol·licitant el canguratge amb un mínim de 24 hores d’antelació i un màxim de 15 dies, cada vegada que en vulguin fer ús. Per a casos d’emergència, es podrà demanar amb 30 minuts d’antelació.
La capacitat del servei és de 20 places, i diàriament es podran apuntar fins a 18 infants, ja que 2 places restaran reservades per a situacions d’emergència.
En el cas de Palamós, l’Hospital comarcal també ofereix aquest canguratge, adreçat a les persones que facin ús del centre sanitari i que ho requereixin. En aquest cas el servei té lloc a l’espai municipal de Mas Guàrdies, de dilluns a divendres, de les 9:30 a les 13:30 hores.

Tags: canguratge, conciliació, Consell Comarcal, famílies, igualtat, infants, palamós, serveis, societat
Notícia anterior
Visita institucional de Salvador Illa, cap de l’oposició al Parlament, a la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
L’Ajuntament de Palafrugell requereix a Urbaser la millora de la flota de vehicles de recollida d’escombraries

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes