Es projecta una millora de la peatonalització del front marítim de Llafranc

Palafrugell

L’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat inicialment el projecte de peatonalització del front marítim de Llafranc.

Les accions més significatives que es proposen son les següents: la creació, d’elements que facin més accessible l’accés a la platja per als usuaris; la continuïtat de trajectes practicables, allà on siguin factibles, i l’ajut a la peatonalització; l’acabat funcional i estètic de les reparacions urgents que havia provocat el temporal “Gloria” i la substitució de l’enllumenat per un de més eficient i lumínicament no contaminant.
Per tant, es pot dir que entre els principals objectius d’aquest nou projecte, que ara es troba en exposició pública, n’hi ha tres de molt concrets, els quals passen per peatonalitzar els espais amb més activitat turística; regular l’accés amb vehicle motoritzat a la façana marítima de Llafranc i millorar l’aspecte energètic. En aquest últim punt es plantegen elements tan importants com son: reduir les emissions de Co2; reduir la contaminació acústica; renovar les xarxes de serveis públics on calgui millorar l’eficiència energètica de la destinació i vetllar per l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, concretament els que es troben centrats en els objectius 7 i 11.
Cal destacar que el projecte té un pressupost d’execució de 379 mil euros, amb el 21% d’IVA inclòs. Aquesta actuació està cofinançada per la convocatòria extraordinària 2023 del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, finançada íntegrament amb fons europeus Next Generation-UE.
La previsió és que el projecte ja pugui ser una realitat de cares a la propera temporada turística de l’any 2025.

Acabat del mur al costat de la platja
Una de les afectacions més importants d’aquest projecte és acabar amb la sensació de provisionalitat de les zones del mur de contenció que el temporal “Gloria” va malmetre de forma contundent. D’aquesta manera, les obres serviran per donar continuïtat a l’aspecte semblant que té tot el passeig.
En el seu moment, a l’any 2020 es va fer una actuació de forma provisional per arranjar les problemàtiques del temporal i per donar consistència a la part que havia patit més del front marítim. I és ara quan, amb la millora que està prevista es pugui establir una continuïtat estètica i estructural d’aquesta zona del passeig. En aquest sentit, les noves baranes que es projecten també han de donar no només major seguretat al usuaris d’aquest espai del front marítim, sinó una continuïtat estètica que millori visualment l’aspecte del passeig.

Tags: accessibilitat, Ajuntament de Palafrugell, aprovació, Llafranc, passeig, peatonalització, platja, projecte, serveis, societat

1 comentari. Leave new

  • Bona tarda
    Amb els veins hem comentat moltes vegades, que seria un greu que al refer el nou mur, no es continues el mateix patró, és a dir, com el que ha sigut sempre. És molt característic d’aquesta zona i l’hi dóna una emprenta molt especial. Pensem que s’ha de mantenir.
    Ja hem fet arribat aquesta petició a l’Ajuntament juntament amb una carta formal i fotografies, peró, una vegada més, les opinions de la gent que hi viu, no es tenen presents.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La plaça de Josep Sarquella de Palamós acull una proposta itinerant que promou la sensibilització i conscienciació sobre la ciberseguretat
Notícia següent
Poma de Girona preveu més collita i superar les 96.000 tones en una campanya marcada per “la por” a la sequera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes