Escoles verdes del Baix Empordà intercanvien experiències i reforcen llaços a l’Espai Ter

Torroella de Montgrí.- L’Espai Ter ha acollit aquest dilluns al matí el fòrum d’intercanvi d’experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.

Hi han participat un centenar de persones, entre alumnat i professorat de les escoles Guillem de Montgrí (Torroella de Montgrí), Quermany (Pals); Mas Clarà, Cor de Maria  i Joan de Margarit (La Bisbal d’Empordà); Torres Jonama (Mont- ras) i Torres Jonama i Carrilet (Palafrugell).
L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; i director territorial d’Educació a Girona, Adam Manyé, han donat la benvinguda als assistents.
Els objectius d’aquesta trobada han estat:
· Fomentar l’intercanvi entre els alumnes que formen part dels Comitès Ambientals (CA) de diferents centres educatius.
· Conèixer altres Comitès Ambientals (CA) i establir vincles.
· Donar a conèixer les actuacions que s’estan duent a terme en temes de sostenibilitat a les escoles de primària del Baix Empordà.

Les escoles verdes de la província de Girona s’organitzen en comissions i una de les comissions és la del Baix Empordà de primària formada per 23 centres educatius. Dins de cada comissió, amb els docents dinamitzadors de cada escola, es proposen actuacions a fer a nivell de xarxa que ajudin a enfortint els vincles i a treballar temàtiques d’interès de manera col·lectiva.
A la reunió del primer trimestre de la Comissió d’Escoles Verdes del Baix Empordà de primària es va valorar d’organitzar un Fòrum d’intercanvi d’experiències on cada centre educatiu presenti una actuació-experiència que està realitzant en el marc del programa d’Escoles Verdes. Els alumnes que constitueixen els Comitès Ambientals (CA) seran els responsables d’explicar les experiències que realitzen als altres alumnes.
Durant el Fòrum, a més de la Fira d’Intercanvi d’Experiències també s’organitzen dinàmiques de temàtica ambiental dirigides als alumnes participants i als mestres acompanyants.
Com que aquesta comissió està formada per 23 centres, es va decidir organitzar dos fòrums. Un que destinat als centres ubicats més al nord de la comarca que ha tingut lloc aquest matí a l’Espai Ter i un segon Fòrum, programat per al 24 de maig, que acollirà els centres situats més al sud.

Tags: Baix Empordà, consciència ambiental, educacio, escoles, intercanvi, medi ambient, societat, sostenibilitat, Torroella de Montgrí, trobada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Torna el cicle “Diàlegs sobre el comportament humà” a la sala polivalent de Verges
Notícia següent
Sant Joan de Palamós es torna a engalanar amb flors i plantes en una nova edició de l’activitat “Sant Joan Florit”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes