Establert el marc de col·laboració entre la Generalitat i la Diputació de Girona en matèria d’espais naturals i conservació del patrimoni natural

Girona.- La secretària d’Acció Climàtica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Anna Barnadas i López, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i Planas, han presentat aquest dijous l’acord marc de col·laboració a què han arribat totes dues administracions per establir un marc de col·laboració en matèria d’espais naturals i conservació del patrimoni natural.

També han pres part en l’acte el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Marc Vilahur i Chiaraviglio, i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat i Batalla.
La secretària d’Acció Climàtica ha posat de relleu que “treballem per a la gent, que ens demana que siguem més eficients i més eficaços, sense duplicar esforços o fer feines repetides entre dues administracions, i d’aquí neix la voluntat d’aquest conveni”. Barnadas ha reiterat la necessitat de “treballar plegats en tot el que es pugui, de comunicar-nos totes les informacions que siguin necessàries per gestionar els espais que compartim”. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat que el principal beneficiat d’aquest acord, el primer d’una diputació catalana i la Generalitat en aquest àmbit, serà el territori. “Podrem crear unes sinergies que ens han de permetre arribar més lluny dels espais naturals protegits, perquè la natura no només és en aquests espais, sinó a tot arreu, i hem de tenir-ne molta cura per preservar-ne la seva essència i la seva biodiversitat, i els serveis ecosistèmics que aquests ens ofereix”, ha assegurat Noguer.
La col·laboració s’ha fixat tant en l’àmbit del disseny, la formulació i la tramitació de les propostes de declaració i ampliació dels espais naturals protegits com en el desplegament del sistema d’espais naturals protegits, i el desenvolupament de polítiques de conservació de la biodiversitat. L’acord també estableix un compromís mutu per a la coordinació i actualització d’informació i de coneixements tècnics propis de l’àmbit de la biodiversitat i l’intercanvi de l’experiència i dels coneixements adquirits arran de la participació respectiva en comissions i grups de treball regionals, nacionals i internacionals en aquest àmbit.
D’aquesta manera, s’assegura el suport des dels ens locals a l’assoliment dels objectius de l’Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya 2030 i a la conservació, millora i gestió del patrimoni natural dels espais sense òrgans de gestió específics. A més, s’optimitza la planificació, implantació i desplegament de la infraestructura verda a escala municipal, incorporant els espais urbà, periurbà i rural; la planificació i gestió d’espècies exòtiques invasores; els plans d’acció local per a la biodiversitat; el foment de l’agrobiodiversitat en espais agraris i de bones pràctiques de conservació de la biodiversitat en el sòl no urbanitzable; la restauració i potenciació dels serveis ecosistèmics a través de les solucions basades en la natura; elsprojectes d’informació, educació i sensibilització ambiental; o la gestió de la sobre freqüentació en espais naturals a escala local.
L’acord alinea les dues administracions amb capacitat activa per treballar en polítiques ambientals a la demarcació de Girona en una política comú, facilitant el desenvolupament de la planificació d’espais naturals i la seva gestió així com enfortint la capacitat de comunicació en matèria ambiental. El pacte serà vigent durant quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo quatre anys més.

Tags: Acció Climàtica, acord, ambiental, col·laboració, Diputacio Girona, espais naturals, Generalitat, manteniment i conservació, medi ambient, natura, patrimoni, política

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
President Aragonès: “Destinarem més de 6 milions d’euros a retirar l’uralita malmesa per la pedregada i a instal·lar-hi plaques fotovoltaiques”
Notícia següent
Mia Beneset presenta “Milo” a Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes