Èxit de la II Fira d’ocupació de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols.- La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ha celebrat, aquest dijous 30 de novembre, la II Fira d’Ocupació, adreçada a joves de 16 a 29 anys. Hi han pres part més de 250 estudiants i una vintena d’empreses, que s’han pogut relacionar directament.

Així, els joves han pogut rebre informació pràctica sobre els perfils que les empreses solen contractar i els programes especialitzats de formació amb sortides laborals, amb experts en orientació ocupacional.
La majoria dels joves eren estudiants d’Institut i han tingut l’oportunitat de participar en nombroses activitats: conferències, tallers de Canva per crear el teu CV, tallers de xarxes socials… També han mantingut entrevistes amb una empresa de treball temporal (ETT), que els ha permès presentar els seus currículums, i han pogut assistir a sessions amb un coach per aprendre la millor manera de superar una entrevista.
La fira s’ha repartit en els tres pisos de l’edifici de la Cambra. A l’espai Empreses hi estaven representats sectors com el turisme i l’hoteleria, l’estètica i la perruqueria, els esports nàutics i d’aventura, el sector d’hidràulic, les immobiliàries o els comerços locals i fundacions sense ànim de lucre. També una empresa de treball temporal i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). En aquest espai, cada empresa ha exposat les seves ofertes de treball i han mantingut entrevistes amb els joves interessats.
Els alumnes també han pogut assistir a demostracions en directe d’alguns oficis, amb professionals de la tapisseria, el disseny de roba i complements tèxtils -amb materials nous i reciclats, per posar en valor l’economia circular- així com amb un cisteller amb  creacions en vímet en espais interiors i exteriors, demostracions de maquillatge i d’estètica i perruqueria, i un rellotger, el primer alumne de l’Espai del Rellotge de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols.
La importància de les Fires d’Ocupació rau en el fet que els joves de la demarcació de la Cambra -Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Vidreres i Tossa de Mar-, poden conèixer, de primera mà, les oportunitats per trobar feina.
El gran èxit de participació d’aquest any, i el fet de poder ajudar a decidir el futur de molts joves, fa que la Cambra ja pensi en la pròxima edició de la fira.

Sobre la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols
La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols es va constituir formalment l’any 1905.El territori de la Cambra ganxona abasta, des dels seus inicis, els municipis de Sant Feliu de Guíxols, Castell d’Aro-Platja d’Aro-S’Agaró, Santa Cristina d’Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Tossa de Mar i Vidreres.
El domini del sector surotaper va quedar molt palès a la junta executiva fundacional, ja que dels 12 membres integrants, almenys la meitat tenien relació directa amb aquest sector econòmic. A poc a poc es va anar obrint al teixit empresarial de la zona, va proposar una millora dels vials i de les comunicacions de la zona, quan tot just acabava d’arribar a la seu de l’entitat la llum elèctrica i el telèfon. A banda dels empresaris, la institució es va obrir a altres sectors, com el dels comerciants. L’any 1911, com la resta  de corporacions de dret públic, la Cambra es va organitzar en tres sectors: comerç, indústria i navegació. Als inicis del segle XX va començar a visualitzar-se la importància d’un nou sector econòmic, el turisme, enmig dels conflictes bèl·lics que van estroncar la seva activitat. Als anys 60, amb el “boom” turístic, el turisme es converteix en el sector principal de l’economia de l’àrea de la Cambra.
Després de passar per diferents immobles, el 1986 la Cambra va comprar la Casa Patxot per ubicar-hi la seu de l’entitat.
El 15 de setembre de 2023, la Cambra de Sant Feliu de Guíxols va iniciar una nova etapa, presidida per Pere Ayach.

Tags: cambra de comerç, comerç, empreses, fira, formació, instituts, joves, ocupació, Sant Feliu de Guíxols, treball

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Ple aprova el pressupost municipal de Begur pel 2024
Notícia següent
Es constitueix el Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgrí i l’Estartit

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes