Exposició col·lectiva “Mirada jove vers el racisme” a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro

Castell-Platja d’Aro.- L’exposició “Mirada jove vers el racisme” es pot visitar, en entrada lliure, fins al 5 de maig d’enguany al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro (caps de setmana i festius, d’11 a 13 i de 17 a 20 hores).

La inauguració serà dissabte 23 de març (11 hores) amb un grafit col·laboratiu de la mà de Toni Ruiz. Organitzada per la Unitat de Joventut i el Programa d’Acollida i Convivència Intercultural de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró per a l’elaboració de material didàctic sobre la percepció del racisme al municipi a través de reflexions i experiències reals, l’acció ha comptat amb l’assessorament tècnic i suport de l’Associació Educant la Mirada en el marc del projecte BiblioLab de la Biblioteca Mercè Rodoreda.
El treball amb els i les joves a les sessions es va desenvolupar amb diferents intervencions: fer visible i donar a conèixer el racisme al llarg del temps, dinàmiques per a la sensibilització d’aquesta problemàtica, creació de situacions de confiança on les noies i els nois va poder mostrar-se com són i donar un testimoni molt ric amb les seves experiències. El col·lectiu juvenil ha estat el protagonista d’aquesta experiència: des de les entrevistes a les fotografies, i també l’enregistrament, el muntatge o la creació audiovisual. Una implicació que dota de qualitat al projecte, ja que les persones joves s’ho van fer seu i li ha donat una mirada transversal.
Aquesta proposta artística i divulgativa mitjançant de creacions dissenyades i executades pel mateix col·lectiu jove, vol generar missatges positius relacionats amb el respecte a la diversitat, la interculturalitat i l’antiracisme. Alhora també proposa una reflexió profunda sobre el racisme en l’àmbit local, al municipi, i a escala global, ja que aquesta problemàtica és present arreu, i tota la ciutadania participa en aquest engranatge.
Una exposició emmarcada en el cicle anual de propostes d’art plàstiques de la regidoria de Cultura. Les properes propostes del mateix són: escultura de gran format de Tomàs Pons al Parc dels Estanys de Platja d’Aro (del 13 d’abril al 23 de febrer); pintura de Carles Piqueras al mateix castell (del 25 de maig al 28 de juliol) i la mostra vinculada a la celebració del Centenari de S’Agaró 1924-2024 Sentit i sentiment a l’Espai Masia Bas (del 13 de juliol a l’11 de setembre).
Les sales municipals d’art ocupen actualment les estances d’aquesta construcció medieval, origen de la vila i baluard de la Vall d’Aro, documentada des de l’any 1041. Se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i d’ençà de 1983 és la seu de les principals exposicions al municipi. Conjuntament amb l’església i els carrers del nucli antic de Castell d’Aro, està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. A la planta superior s’hi pot veure una mostra permanent amb una selecció de peces del Fons Municipal d’Art, testimonis dels i les artistes que hi ha fet estada.

Tags: Castell-Platja d’Aro, conscienciació, creació, cultura, exposició temporal, igualtat, joventut, multiculturalitat, racisme, sensibilització, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia següent
El Govern ha invertit més de 80 M€ en la millora dels centres de salut de la Regió Sanitària de Girona des del 2021

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes