Exposició “Construccions Identitàries – Famílies trans*” a Sant Feliu

Sant Feliu de Guíxols.- Continuant amb el seu projecte “Construccions Identitàries”, la fotògrafa Mar C. Llop porta a la Biblioteca de Sant Feliu la seva segona exposició, aquest cop centrada en les famílies i menors trans.

La mostra es podrà veure del dijous 14 d’octubre al dissabte 30 d’octubre, en horari de la Biblioteca, i la inauguració tindrà lloc el mateix dia 14 d’octubre a les 18 hores, amb aforament limitat.
Per la seva autora, “el projecte Construccions Identitàries Famílies Trans* és un apropament a famílies on hi conviu un fill trans*. Personetes que, crescudes en llibertat, lluiten per la seva identitat, molts cops de ben petits. La falta de referents positius del col·lectiu de persones trans* segueix sent una assignatura pendent i si parlem de ninyis encara més. No hi ha referents de personetes que hagin fet un trànsit abans de la pubertat i ja siguin adults. Aquesta situació ens fa plantejar moltes preguntes: Com han arribat a aquesta situació? Com han sigut aquests processos on una personeta se socialitza en el gènere sentit, aquell que difereix en l’assignat en néixer, des d’edats primerenques? Què significa transitar amb quatre anys? Com seria una societat fora del binarisme dona/home? Hi ha lloc per altres identitats? Què és ser dona? Què és ser home? Quins dubtes i pors desperten aquests trànsits a les persones que acompanyen a la criatura? Com han canviat aquestes personetes en deixar-les desenvolupar-se en llibertat? I als tutors? Com ha reaccionat l’entorn social? A l’escola han sabut acompanyar aquest trànsit? Com ho han fet? Hi ha hagut bullying? Volem que aquests ninyis modifiquin el seu cos a la pubertat? Quines conseqüències tindrà pel seu cos? Ells el volen modificar? Tenir un passing perfecte (el fet que no es noti que són trans*) en què els ajudarà? Quines desavantatges té? Els volem empoderar com a trans* visibles? En què ajuden els trànsits normatius en millorar la societat? Han de ser aquests nens bandera del col·lectiu trans*?”.

Tags: biblioteca, Construccions Identitàries, cultura, exposició temporal, famílies, fotografia, igualtat de gènere, infants, Sant Feliu de Guíxols, SIAD, trans
Notícia anterior
Roses marida cervesa artesana i música del 9 al 12 d’octubre
Notícia següent
La travessia en aigües obertes de Calella-Llafranc, Radikal ocean52, torna el 9 i 10 d’octubre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes