Exposició col·lectiva amb una seixantena de peces de pintura i escultura de G. Carbó Berthold i Nobuko Kihira, del 3 d’agost al 29 de setembre d’enguany al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro.
La mostra es podrà visitar els caps de setmana i festius (d’11 a 13 i de 17 a 20 hores), i la inauguració serà el pròxim dissabte 3 d’agost (20 hores), moment en què es presentarà el catàleg commemoratiu editat pel consistori. Simultàniament, a la planta superior del castell es pot gaudir d’una selecció de peces del Fons Municipal d’Art, configurada per obres dels i les artistes que hi ha exposat durant quatre dècades.
Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; l’exposició és la quarta de l’any al castell i la sisena del cicle anual d’arts plàstiques al municipi (a la tardor es completarà amb la biennal d’artistes locals). Actualment, i de manera simultània, es pot visitar “Univers Blau”, mostra de peces escultòriques de gran format a l’aire al Parc dels Estanys de Platja d’Aro (fins al 23 de febrer de 2025). I també “Llums, càmera i S’Agaró!” que repassa, amb motiu del seu Centenari com S’Agaró ha estat des dels anys 50 i fins a l’actualitat plató de cinema i televisió en nombroses ocasions, a la Masia Bas de Platja d’Aro fins a l’11 de setembre.
Com recull el crític d’art Alexendra Roa Casellas en la presentació de la mostra, “Nobuko Kihira i G. Carbó Berthold són artistes de trajectòries i reconeixement amplis. Ambdós han treballat diversos materials, formats i tècniques i n’han tingut de predilectes, però el més destacable és la pertinença de cada un a una cultura artística a priori tan allunyada de la de l’altre. Mentre que Kihira prové de Nagoya (Japó), Carbó Berthold és barceloní, cosa que emmarca cada un dels artistes establerts a Cadaqués –hi tenen la Galeria Marges-U– en un imaginari molt diferent del de l’altre. Aquesta exposició n’explora, més que aquesta distància, l’espai de relació́ que s’estableix malgrat tot en els respectius treballs”.
“De fet, cal dir que la distància no és sols de cultures geogràficament allunyades sinó, encara potser amb més rellevància, de disciplines artístiques marcadament distintes. Mentre que Carbó Berthold desenvolupa centralment la seva obra en el registre pictòric, la principal forma de creació de Kihira és el gravat; dos àmbits marcats per diferents condicionants processuals, materials i de mirada i enfocament de la tasca creativa. No obstant això, trobem en les seves obres lligams i punts d’unió com el sentit geomètric i estructural, la relació amb la naturalesa o el tractament cromàtic dels seus treballs”.
“Aquesta exposició explora aquestes relacions, així́ com els propis contrastos que generen les diferents mirades i formats tractats pels dos artistes, el tractament que cada un desenvolupa de la geometria, del color i de la textura. Un espai de relació́ on trobem orient, occident i també molts universals, que és on es mesclen, conviuen i s’intercanvien característiques i eines, valors i qualitats de mons tan allunyats com similars”.