Exposició “Mirades d’una Col·lecció” a Castell-Platja d’Aro

Castell-Platja d’Aro.- Des de fa quatre dècades l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró organitza de manera regular i ininterrompuda, un programa d’exposicions d’arts plàstiques d’artistes contemporanis en els seus equipaments municipals.

Durant 30 anys es va concentrar al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro com a punt neuràlgic de les propostes; però el circuit es va ampliar fa vuit anys fins al Parc dels Estanys de Platja d’Aro per acollir-hi instal·lacions d’escultures de gran format; i més recentment, l’any 2016 també s’hi ha incorporat la Masia Bas de Platja d’Aro per a les propostes habitualment col·lectives.
De cadascuna de les exposicions de pintura, escultura, tapís o fotografia, en resta com a testimoni una peça que s’integra en el Fons Municipal d’Art, configurat actualment per més de 200 peces. Una petita selecció del mateix es pot veure en la planta superior del Castell de Benedormiens quan s’hi organitza una de les mostres temporals, des de la seva catalogació l’any 2011. Aquest estiu, però, per commemorar, justament, els primers 40 anys d’aquesta iniciativa, el consistori n’organitza una retrospectiva més àmplia i que s’estén simultàniament als tres equipaments i titulada “Mirades d’una Col·lecció” amb Conxita Oliver i Juanjo Gallardo com a comissaris.
La inauguració de la mateixa és el proper dissabte 9 de juliol (19 hores), amb la presència de diversos dels artistes protagonistes, moment en què també es presentarà el catàleg commemoratiu editat pel consistori i es podrà gaudir de les projeccions de peces de llum de Tom Carr a l’exterior de la Masia Bas, que també es podran veure cada vespre i nit fins a finals d’estiu. La mostra es podrà visitar, en entrada lliure, al Castell de Benedormiens fins al 7 d’agost i a la Masia Bas fins a l’11 de setembre (dimarts-divendres de 18 a 21 hores i caps de setmana i festius d’11 a 13 i de 17 a 21 hores); i al Parc dels Estanys de manera permanent tot coincidint amb el seu horari d’obertura al públic (de 7 a 21 hores).
El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, actualment de titularitat municipal, documentat per primer cop l’any 1041 com a origen de Castell d’Aro i baluard de la Vall d’Aro, acull ininterrompudament des de l’any 1983. La Masia Bas de Platja d’Aro, també declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, es va estrenar l’estiu de 2016 com a sala expositiva i sovint ho ha fet acollit propostes col·lectives. Les mostres al Parc dels Estanys de Platja d’Aro es van iniciar l’any 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, fins a aquest espai urbà de 150.000m² d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista.

Tags: art contemporani, Castell-Platja d’Aro, col·lecció, cultura, equipaments, escultura, exposicions, inauguració, pintura, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Fundació Promediterrània renova el conveni de col·laboració amb Vins i Caves Perelada a favor del projecte Espai del Peix
Notícia següent
Festa Major de Fonolleres

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes