• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

FC Barcelona i Athletic Club triomfen en la cloenda del MICFootball a Palamós

18 d'Abril de 2022

Foto: Mic Football

Palamós.- La 20a edició del torneig internacional de futbol base MICFootball (MIC-Mediterranean International Cup) ha finalitzat aquest diumenge al migdia amb les tres últimes finals disputades davant 3.700 espectadors a l’Estadi Municipal Palamós-Costa Brava.

Els equips de l’Athletic Club de Bilbao (U20 juvenil) i del FC Barcelona, per partida doble (U16 cadet i U14 infantil), s’han proclamat campions. El dia abans, s’havien coronat l’RCD Espanyol, en dues categories (F20 juvenil-cadet femení i U12 B aleví futbol-7), Real Sociedad de Fútbol (U18 juvenil), Olympique de Marseille (U15 cadet), Valencia CF (U13 infantil) i FC Barcelona (U12 A aleví futbol-11).
Els organitzadors, MICSports, consideren que el retorn del torneig tres anys després ha estat “un èxit”. Juanjo Rovira, director del MICFootball, explica que “pel que ens diuen els participants, crec que hem tornat a fer el millor MIC de la història en qualitat. Teníem moltes ganes, esperances i il·lusió de tornar a veure rodar la pilota i els camps han estat plens de gom a gom. L’objectiu era tornar a fer un gran torneig malgrat la situació actual i hem viscut un MIC amb normalitat”. Durant cinc dies de competició s’han disputat 720 partits en 33 seus de les comarques gironines, amb la presència de 6.000 participants i 300 equips de 24 països.
L’Athletic Club de Bilbao s’ha proclamat campió de la categoria U20 juvenil després de superar (2-0) el Julián Vásquez Fútbol Plaza, de Colòmbia, amb un gol a cada part d’Álvaro Sánchez Ruiz de Galarreta i de Peio Canales (p). El duel ha enfrontat dos equips que ja s’havien vist les cares a la fase de grups a Tossa de Mar, amb resultat final de 0-0. L’Athletic Club aixeca el seu primer títol MIC.
El conjunt de Txema Añibarro va haver de suar de valent durant el camí a la final. A les semifinals es va desfer del BCN Sports Academy (2-0), però a quarts, contra un dels altres favorits, el Sevilla FC, va passar a la següent ronda als penals (1-1). Les altres victòries van ser contra l’IDA Valencia (0-1), FC Can Buxeres (4-0) i FC Juventus Lloret (0-1).
El Julián Vásquez, que ha jugat el MIC per primera vegada amb cinc equips, va arribar a la final després de superar les últimes dues rondes als penals: contra l’B1 Soccer Academy (1-1) i CF Lloret (0-0). Prèviament, el conjunt de Jhon Freddy Hurtado i Jose Fernando Montaño havia golejat l’AE Sant Gregori (4-0), FC Juventus de Lloret (8-0) i FC Can Buxeres (4-0).
El FC Barcelona ha estat el campió de la categoria U16 cadet després de superar, a la tanda de penals, l’EC Granollers, en un duel que havia acabat 0-0. Els blaugranes, que partien com a favorits i que han revalidat el títol, només han pogut batre des del punt fatídic un rival amb qui comparteixen lliga a Divisió d’Honor cadet. Els nois dirigits per Ivan Carrasco i Hèctor Ortega havia obtingut el bitllet per a la final després de guanyar el derbi contra el RCD Espanyol (4-2). Prèviament, havien superat amb la porteria a zero a cinc rivals més: CP Sarrià (3-0), SSD Ausonia (5-0), Gironès-Sàbat (2-0), Racing Sarrià (2-0) i BCN Sports Academy B (5-0).
Per la seva part, l’EC Granollers d’Albert Martínez Navarro es confirmava com una de les revelacions en categoria cadet U16 després de superar les dues rondes prèvies a la final a la tanda de penals: contra el Valencia CF (0-0) i la UE Cornellà (1-1). Pel camí, havia guanyat al Cristinenc Costa Brava (1-0), AE Monells (7-0), CE Sant Ignasi (4-2), AE Roses (0-2) i Albion SC (1-0).
La categoria U14 infantil, com la U16, també l’ha guanyada el FC Barcelona a la tanda de penals, en aquest cas davant el Club Atlético de Madrid. Després d’acabar el partit 0-0, els blaugranes han estat més encertats des del punt fatídic (3-4) i sumen el sisè títol en aquesta categoria. Els nois de David Sánchez i Pere Oliver han protagonitzat un torneig immaculat sense encaixar cap gol i havent guanyat els 7 partits anteriors. El camí, però, no ha estat fàcil, amb victòries treballades a les semifinals i a quarts de final contra el Sabadell (2-0) i el CE Manresa (1-0). Anteriorment, havia superat l’Evolution Team (10-0), CP Sarrià (17-0), Penya Blaugrana Sant Cugat (17-0) i CF Sant Feliu de Guíxols (0-5). D’aquesta manera, el FC Barcelona suma tres títols al MICFootball 2022 (U16, U14 i U12A).
L’accés a la final pel Club Atlético de Madrid de Javier Peñas tampoc va ser senzill. Si bé a les semifinals es va desfer del Mercantil (0-3), a quarts va haver d’esperar als penals per superar la UE Castelldefels (0-0). Prèviament havien golejat a la UE Figueres (13-2), CP Sarrià (16-0), CF Martorell (4-0) i FC Vilablareix (0-14).

Presència de 24 països
El MICFootball ha tornat aquest any després que s’ajornessin, per la pandèmia, les edicions de 2020 i 2021. S’ha celebrat del 12 al 17 d’abril amb la presència de futbolistes de 12 a 20 anys, dividits en 9 categories, des d’U12 fins a U20. El divendres es va jugar per vuitè cop el MICIntegra, una competició disputada per persones amb altres capacitats i que va guanyar el RCD Espanyol Special.  Un total de 24 països hi han estat representats: Estats Units, Mèxic, Puerto Rico, Colòmbia, Brasil, Xile, Corea del Sud, Japó, Indonèsia, Dubai, Jordània, Israel, Romania, Hongria, Suècia, Noruega, Regne Unit, Suïssa, Itàlia, França, Andorra i Espanya. El torneig ha tornat a comptar amb la Diputació de Girona i CaixaBank com a socis principals i es calcula que ha mogut prop de 8.000 persones entre jugadors, entrenadors, voluntaris (més de 200), pares i àrbitres.

Arxivat com a: Baix Empordà, Esports, Societat Etiquetat com a: competició, costa brava, esports, futbol, futbol base, MIC Football, palamós, societat, torneig

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa