Figueres acull fins dimecres el I Saló dels Oficis, amb l’objectiu de donar valor als oficis i promocionar-los entre els joves de la comarca

Figueres.- Figueres ha donat avui el tret de sortida al primer Saló dels Oficis. Organitzat per la Fundació dels Oficis i l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el departament d’Educació i el Servei d’Ocupació de Catalunya té com a objectiu donar valor als oficis i promocionar-los entre els joves de la comarca.

Durant 3 dies més de 700 alumnes de la comarca passaran pel Castell de Sant Ferran i podran interactuar amb una cinquantena d’empreses. Un espai de trobada i de creació de sinergies entre estudiants i sector empresarial. L’objectiu és que els estudiants puguin veure, d’una banda, les diferents opcions formatives que els ofereix la comarca així com l’activitat de les empreses segons els diferents perfils professionals. Sortides professionals com la logística, el transport, la nutrició, l’hostaleria… entre altres.
L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “és molt important retenir el talent a la comarca, que els joves tinguin sortides aquí, i apostar pels sectors industrials per a la diversificació econòmica, per a la creació d’ocupació de més qualitat, per a fomentar i augmentar la competitivitat d’empreses i treballadors, de diversificar el nostre model econòmic i reforçar els sectors en els quals som forts”. “Des de l’Ajuntament de Figueres liderem i apostem per formacions que responguin a les necessitats de les empreses de la nostra ciutat i de la nostra comarca: sector industrial i sector logístic”.
Per la seva banda, el president de la Fundació dels Oficis, August Conesa ha explicat que “aquest saló és fruit de l’aposta de formar i promocionar els oficis a la comarca de l’Alt Empordà. El que busquem són les sinergies de l’empresa amb els estudiants”.
El Saló dels Oficis s’ha adaptat a totes les mesures per evitar contagis de la Covid-19, fent-lo limitat i amb una distribució a través de 4 espais diferents i amb horaris fixats per les diferents classes i pels diferents centres.  El que fa diferent aquest saló d’altres és que s’ha volgut canviar el model per fer un saló en què les empreses van primer, els joves visiten les empreses, hi parlen per definir el futur professional i donar resposta a les necessitats d’aquestes empreses, i amb els instituts escullen la formació que més els cal.

Tags: activitats econòmiques, Ajuntament de Figueres, Alt Empordà, cerca de feina, comerç, Consell Comarcal, empreses, Figueres, jornades, ocupació, oficis, saló, serveis, societat, treball

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Cinema, havaneres i teatre infantil, propostes del Teatre Municipal de Roses per a aquesta setmana
Notícia següent
Guanyadors del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes