Figueres defensa les obres de manteniment a la teulada del Teatre Jardí, després de les crítiques a les xarxes socials

Figueres (ACN).- L’Ajuntament de Figueres defensa les obres de manteniment i reparació que s’estan fent a la teulada del Teatre Jardí i que han estat motiu de crítica a les xarxes socials els darrers dies.

L’equip de govern municipal assenyala que els treballs que s’estan fent aquests dies volen millorar la seguretat i l’estat de l’equipament. En concret, s’assenyala que es pretén reparar una esquerda que ha aparegut a la coberta i “fer el sanejament de les dues boles grans“. Els darrers dies han sorgit crítiques a les xarxes socials per la forma en què s’havien repintat les dues cúpules que coronen aquest edifici, declarat Bé d’Interès Local, ja que no es respectava el trencadís.
En aquest sentit, el consistori ha aclarit que s’han sanejat les dues “boles grans” amb aigua a pressió, agrupant de nou el morter entre el trencadís de rajoles. Una operació que també s’ha dut a terme a la part inferior entre l’esfera i la terrassa. Amb aquesta intervenció, assenyala l’Ajuntament, s’evitaran les filtracions d’aigua i elements que acaben afectant el sostre del Teatre.
En un comunicat, l’equip de govern explica que amb un braç telescòpic de 26 metres, s’han retirat les setze figures de la part superior de la coberta del teatre, per fer-les de nou ja que amb el temps s’havien malmès i havien originat alguna esquerda que amb el pas del temps podria ser “perillosa“. Finalment, també s’ha fet una neteja amb aigua a pressió de les terrasses de la teulada i es s’ha posat massilla i capes de pintura per evitar també les filtracions d’aigua.
Des de l’oposició ja han anunciat mesures contra el que consideren un “nyap“. El regidor de Junts per Figueres, Carles Arbolí, ha assenyalat que demanarà explicacions del projecte i quines solucions pensa aportar l’Ajuntament.

Tags: Ajuntament de Figueres, Alt Empordà, crítica, cultura patrimoni, equipaments, Figueres, manteniment i conservació, oposició, queixes, reparació, societat, teatre, xarxes socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El xef Quim Casellas, estrella Michelin, conduirà show-cookings de l’Espai del Peix de Palamós durant aquest estiu
Notícia següent
S’ajorna al divendres 6 d’agost la “Renaixença Persa” per commemorar el 65è aniversari dels Gegants Perses de la Bisbal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes