Figueres estrena un nou itinerari que marca els punts més emblemàtics de la ciutat relacionats amb el món de Dalí

Figueres (ACN).- Figueres compta des d’aquest divendres amb un nou itinerari que connecta diferents punts de la ciutat relacionats amb el món de Salvador Dalí.

A través d’una ruta de panots de formigues, els visitants podran arribar fins a les localitzacions més emblemàtiques vinculades al geni surrealista, com per exemple la seva casa natal o el Teatre Museu Dalí. El projecte ha estat impulsat pel col·lectiu Amics del Museu Dalí i ha estat executat per l’Ajuntament de Figueres. També compta amb el suport de les guies turístiques del municipi altempordanès. La tria de les formigues no és casual, es tracta d’un dels insectes més presents a la iconografia daliniana.
En total s’han instal·lat una quarantena de panots que guien els visitants des de l’Oficina de Turisme i l’estació de tren convencional cap als espais més emblemàtics. L’itinerari té com a finalitat difondre la imatge i les activitats museístiques del Teatre Museu Dalí de Figueres i connectar-lo amb la resta de la ciutat.
En aquest sentit, s’han col·locat diferents tipologies de formigues. El projecte, liderat pel dissenyador Jordi Palmada i l’arquitecta Misse Coll, inclou tres tipus diferents de panots: uns més grans se situen als punts d’inici del recorregut (20 cm) ; uns més petits (14 cm), distribuïts al llarg de la ruta; i uns laterals (en forma de formiga trepadora), situats a les parets d’edificis rellevants com la Casa natal.
Les peces estan realitzades en planxa de llautó polit de 2 mm de gruix, perforades amb làser i soldades. Aquelles que s’anomenen formigues trepadores tenen de base una planxa d’acer inoxidable en 2 mm de gruix i són plegades. El llautó és pur i polit amb raspall sense cap tractament químic i, per tant, no necessitarà de cap tipus de manteniment.
Aquesta és només una primera fase del projecte ja que, tal com ha explicat el consistori, la idea és ampliar la ruta fins a arribar a altres espais relacionats amb Dalí. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha remarcat el valor d’aquest itinerari que “relliga” la ciutat amb l’univers del geni surrealista. Dalí és un dels “grans referents” i amb rutes com aquesta es “potencia” encara més la seva figura, ha conclòs.

Tags: Ajuntament de Figueres, Alt Empordà, cultura patrimoni, Figueres, historia, pintura, Salvador Dalí, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El port de Palamós rebrà la visita de la caravel·la Nao Victoria i del galeó Andalucía, que durant cinc dies seran oberts al públic
Notícia següent
Mª Rosa Comas guanya el V Concurs de Microrelats de Dones de Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes