Figueres presenta el projecte “Racons de Figueres” que il·luminarà el centre de la ciutat durant tot l’estiu

Figueres.- L’Ajuntament de Figueres ha presentat aquest dijous el projecte “Racons de Figueres”, una instal·lació lumínica amb frases a diferents localitzacions de la ciutat durant els mesos d’estiu.

El projecte, realitzat per l’artista Xavi Bové convida els visitants a realitzar un recorregut pels indrets més significatius de la població, on es descobriran 10 missatges que proposen una reflexió que mantenim amb el nostre entorn urbà i més immediat, omplint de nou el buit dels carrers durant els dies de confinament, a partir de la mirada i el caminar dels visitants, en un joc de llum i ombres en la foscor. Cada intervenció consta d’un número, una icona i una frase, i a la part inferior l’etiqueta #raconsdefigueres.
La intervenció artística “Racons de Figueres” gira entorn dels conceptes Caminar, Observar, Redescobrir i Badar, tot seguint un recorregut amb 10 intervencions a diferents localitzacions de la ciutat. S’omplirà el buit dels carrers durant els dies de confinament amb la mirada dels passejants en un joc de llum i ombres en la foscor. Cada intervenció constarà d’un número, una icona, un text i a sota l’etiqueta #raconsdeFigueres.
El projecte s’emmarca en el Pla Estratègic de Turisme i pretén ser un recurs turístic per atraure visitants o allargar l’estada dels qui ja es desplacen a la ciutat.
Localitzacions: 1. Carrer Magre; 2. Parròquia de Sant Pere; 3. Plaça de les Patates; 4. Carrer Sant Domènech; 5. Plaça de l’Escorxador; 6. Plaça del Gra; 7. Plaça Mercat; 8. Placeta baixa de la Rambla; 9. Carrer Sant Pere (façana museu del Joguet); 10. Plaça Josep Pla.

Sobre Xavi Bové
Xavi Bové crea obres on l’art i la tecnologia es donen la mà, on la imatge manté una estreta vinculació amb la música. El seu treball es caracteritza per un enfocament sensible a inquietuds personals, representades amb propostes sinestèsiques. Especialment interessat en les percepcions de l’ésser humà i la seva relació amb l’entorn. Abraça una àmplia gamma de camps i tècniques, principalment en l’art digital, light art i vídeo art.

Tags: Ajuntament de Figueres, Alt Empordà, art, cultura, Figueres, il·luminació, intervenció artística, patrimoni, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Grup de Natura Sterna engega una campanya per difondre i protegir la Posidònia oceànica, en regressió al Mediterrani
Notícia següent
Calonge celebrarà una Festa Major d’estiu diferent amb una quinzena d’activitats

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes