Finalitzada la nova via verda al marge de la riera de Calonge

Calonge i Sant Antoni

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha finalitzat la construcció de la nova via verda al marge dret de la riera de Calonge.

Les obres han consistit a condicionar l’àmbit que connecta el Parc d’Activitats Econòmiques de Calonge amb la via verda direcció Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, paral·lel al marge dret de la riera, i s’ha creat, d’aquesta manera, un pas segregat al trànsit de vehicles motoritzats. Com a paviment, s’ha fet servir sauló sòlid, que permet una millor integració a l’entorn gràcies a l’ús de productes naturals. Fins ara, al seu lloc hi havia un camí que necessitava ser tractat per permetre l’estabilitat del paviment per al seu ús per a vianants i ciclistes, així com elements físics que el delimitessin. El nou camí condicionat, de dos metres i mig d’amplada, s’ha complementat amb la creació d’una zona d’estada amb bancs a l’ombra i papereres.
Estava previst que les feines, que van ser adjudicades per 75.983,18 €, s’acabessin a mitjan juny, just abans que comencés la temporada turística d’estiu. Finalment, les tasques han tirat endavant a un ritme de treball més ràpid del previst i s’ha escurçat el termini més d’un mes.
El projecte de via verda es correspon a la iniciativa guanyadora dels Pressupostos Participatius 2023, un procés obert als majors de setze anys empadronats al municipi i titulars i cotitulars de segones residències. Sumant totes les fases dels Pressupostos Participatius 2023 (recollida de propostes, primera volta de votació i votació final), hi va haver un total de 1.751 participacions. L’habilitació d’un espai de passeig natural que ara s’ha construït va aconseguir 380 vots a la fase final.
Després d’aquesta fase dels treballs, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni té previstes futures actuacions a la via verda, que van des de la il·luminació fins a millores a la tanca.

Tags: Ajuntament de Calonge, Calonge i Sant Antoni, construcció, equipaments, passeig, pressupostos participatius, serveis, societat, via verda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Cafès Cornellà i Zoetis guanyen els IV Premis Josep Pallach “Empreses per l’educació i el compromís social”
Notícia següent
Torroella i l’Estartit redueixen el consum d’aigua mesos després de la municipalització del servei

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes