Forallac aconsegueix reciclar el 86 % dels residus que genera

Forallac.- Les dades dels primers mesos de funcionament de la recollida de residus porta a porta a tot el municipi són molt positives.

El nou sistema ha permès passar d’un percentatge de reciclatge de la brossa generada del 45%, el mes juny, al 86%, a l’octubre.
La implantació del servei a la totalitat del municipi va finalitzar la darrera setmana de setembre, amb l’inici de la recollida pota a porta al polígon industrial, el darrer punt planificat. La primera fase del procés es va fer a Fonteta (març de 2019) i aquest estiu s’ha donat continuïtat al desplegament a Peratallada (5 de juliol) i a la resta de nuclis (6 de setembre).
A partir de la darrera setmana de setembre, doncs, la recollida de residus a tot el municipi es fa íntegrament per mitjà del sistema porta a porta, de manera que han desaparegut els contenidors a la via pública.
Jaume Mont, regidor de Serveis, assegura que “el salt qualitatiu registrat amb el porta a porta ha estat molt gran i s’ha notat ràpidament. Compleix amb les expectatives establertes i demostra que el servei funciona. Que això sigui així és gràcies al canvi de sistema, però, sobretot, a la implicació dels veïns i veïnes, als quals cal donar les gràcies”.
Mont recorda que el porta a porta permet incrementar la quantitat i la qualitat dels residus, minimitzar el que es porta a incineradores i abocadors, i facilitar la reutilització i el reciclatge per obtenir nous productes.
La fracció més recollida ha estat l’orgànica.  L’octubre de l’any passat es va registrar una mitjana diària de 1.135,38 kg i aquest any 3.027 kg, és a dir, pràcticament el triple.

Deixalleria i àrea d’emergència
A la deixalleria s’han introduït canvis per millorar la gestió del servei. L’accés continua essent amb targeta, però hi ha un horari amb personal que atén l’usuari. Es pretén mantenir més ordenat i net l’equipament i que tothom en faci un ús correcte, de manera que no es dipositin residus on no toca.
D’altra banda, en cas que no es puguin deixar els cubells a la porta de casa d’acord amb el calendari i horaris de la recollida porta a porta, es pot utilitzar l’àrea d’emergència que s’ha habilitat a la deixalleria.

Tags: Ajuntament de Forallac, balanç, contenidors, deixalleria, medi ambient, porta a porta, residus, retirada de residus, servei de recollida d'escombraries, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Es lliuren els Premis Capital de la Sardana al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu
Notícia següent
La creativitat de Toni Vinyes a Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes