Girocaça 2024 a Santa Cristina

Santa Cristina d’Aro (Glòria Jara i Albertí)

Una de les moltes tasques que fan els caçadors és la de controlar plagues, com les del senglar, que està patint tot el país. La falta de menjar i d’aigua en el seu hàbitat natural fa que baixin de les muntanyes i causin desperfectes en els camps i, a la vegada, suposin un perill greu a les carreteres i a les ciutats.

El proper dissabte 8 de juny els caçadors del senglar i d’altres peces deixaran el bosc per viure un dia de germanor a Santa Cristina. Un any més, la fira de la caça es desenvoluparà a l’entorn de l’Espai Ridaura amb un doble objectiu. Per una banda Girocaça aglutinarà a tots els caçadors de la província de Girona, amb els diferents sectors implicats, per dur a terme les seves trobades anuals i per altra banda la fira també tindrà una finalitat pedagògica per als visitants que hi acudeixin.
Encara que Girocaça 2024 s’inauguri a les 10 del matí, en realitat, a les 8 del matí, un cop hagin arribat els gossos i els firaires, tindrà lloc l’esmorzar de gossers. Una hora més tard s’iniciarà el monogràfic del Blau de Gascunya, Gascon Saintongeois i Ariegeois i el monogràfic de Porcelaine, ja que en aquesta edició Girocaça es dedicarà als gossos de rastre. A 2/4 d’11 començarà l’Assemblea General Ordinària i Extraordinària de la Federació Catalana de Caça. A les 12 del migdia les societats Falconeres de Catalunya realitzaran una presentació didàctica, relacionada amb la falconeria, òbviament. A continuació, una hora més tard, Jaume Ramot, President del Grup de Natura Sterna, parlarà de la conservació del duc, un element clau per aconseguir l’equilibri natural. Després de dinar, a les 5 de la tarda, tindrà lloc la reunió de Colles del Senglar de la província de Girona i mitja hora més tard començarà l’actuació de Toni Cayena que posarà punt final a la fira d’enguany.
Aquest any, una de les novetats és que la colla Senglanera d’en Panxo regalarà un dinar a totes les canilles de més de 6 gossos. A part de la programació, Girocaça 2024 es complementarà amb activitats diverses com poden ser tir virtual, tir amb escopeta d’aire comprimit i tir amb arc, a més a més del servei de bar amb esmorzars, food trucks i la possibilitat de degustar arrossos amb carn de caça.
Una vegada més Girocaça 2024 compta amb l’organització i la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina, la Federació Catalana de Caça i la representació territorial de Girona.
Una fira única a les nostres comarques i que cada any té molt bona acollida. Per molts anys més!

Tags: caçadors, comerç, emergència cinegètica, fira, Gavarres, Girocaça, medi ambient, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palamós se suma a Dia Internacional dels Arxius commemorant el 30è aniversari del referèndum de la platja de Castell
Notícia següent
Un mort i dos ferits en un accident d’un cotxe després de xocar contra un arbre a Torroella de Montgrí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes