Homenatge a Pau Riba a Calonge

Calonge i Sant Antoni.- El proper dissabte 11 de febrer a les 18 hores l’Espai Libelista de Calonge Poble de Llibres acollirà la presentació dels llibres d’Edicions Cal·lígraf Trànsit. Prosopopeia de la infància, de Pau Riba i Mercè Riba, i Pau Riba en 20 cançons, de Ramon Moreno.

L’acte vol ser un homenatge a la figura de Pau Riba quan s’acosta el primer aniversari de la seva mort.
Trànsit. Prosopopeia de la infància es va editar l’any 1985 com a llibre de bibliòfil de gran format amb textos de Pau Riba i dibuixos a llapis i gravats de Mercè Riba. Se’n va fer un tiratge de 50 exemplars, numerats i signats, que va ser comercialitzat a través del circuit de les galeries d’art. Ara es presenta una nova edició d’aquell llibre, gairebé inèdit.
Pau i Mercè Riba s’inspiren en tres binomis de personatges fantàstics i mítics: els nans i els gegants, el cuc de la gana i l’àngel de la son, i el malèvol home del sac i la bondadosa rateta de les dents. Personatges que, mitjançant els relats dels adults, habiten en la imaginació infantil, suposadament per crear o foragitar temors, però que contenen mostres de l’antiga saviesa, ensenyaments i pautes de vida. Llegendes que, des de la llunyania del temps, s’han anat transmetent i que tots hem seguit escoltant primer, i explicant, després.
Les cançons que componen Pau Riba en 20 cançons han estat triades per músics, poetes i amics de Pau Riba. A partir  de converses llargues i pausades amb el cantautor, Ramon Moreno dibuixa la trajectòria vital i poètica d’aquest personatge polièdric, que es va iniciar com a cantant de folk i que, més endavant, va fer un pas més contundent cap a la música rock i va crear nous espais de progressisme underground.

Tags: Calonge i Sant Antoni, cultura, homenatge, llibres, música, novetat editorial, poble de llibres, poesia, presentacio, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Detenen sis lladres per entrar a robar a quatre habitatges de Torroella de Montgrí forçant les portes o finestres
Notícia següent
Visites guiades per descobrir el patrimoni de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes