Inauguració institucional de la biblioteca Mar de llibres de L’Estartit

L’Estartit / Torroella de Montgrí.- Aquest dissabte al matí s’ha celebrat l’acte institucional d’inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; del vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; i del president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau; i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, com a principals autoritats. També hi han assistit un important nombre de membres del plenari municipal i de la Junta de Veïns de l’EMD, així com una àmplia representació de la societat civil estartidenca.
L’equipament ha costat gairebé 678.000 euros. El Departament de Cultura de la Generalitat ha aportat 542.791 euros (projecte, obra i mobiliari); la Diputació de Girona 118.016 euros (projecte i obra), i l’Ajuntament 16.892 euros (projecte i obra). La nova biblioteca disposa de 8.885 documents, 46 títols de publicacions periòdiques i 2 diaris. Durant la inauguració, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha posat en relleu que “la cultura i la lectura són eines revolucionàries, imprescindibles en qualsevol societat“. En acabar els parlaments, s’ha realitzat una visita guiada a les instal·lacions i l’acte s’ha tancat amb l’actuació de Les Veus de l’Estartit i un brindis amb cava.
L’Estartit disposa de biblioteca pública des del 1987. Des del 1996 i fins a fa poques setmanes, estava emplaçada al carrer de l’Església. El canvi al nou equipament ha permès donar resposta a una vella reivindicació local i fer una enorme salt de qualitat al servei.
La nova biblioteca comparteix ús amb la llar d’infants i es troba al centre del poble. L’edifici consta de planta baixa, planta primera i planta d’instal·lacions. A la planta baixa hi ha la llar d’infants amb accés des del carrer Eivissa. A la planta primera s’hi ubica l’espai destinat a biblioteca. Té una superfície útil total de 470m² i l’accés, per escala i ascensor, és al carrer Guillem de Montgrí, davant de la Sala Polivalent.
El nou equipament ja funciona com un potent vertebrador i dinamitzador de l’activitat cultural de l’Estartit. Ocupa un ampli espai en forma de L oberta, d’uns 450 metres quadrats, que estan distribuïts en diferents àmbits:
– Sala polivalent per a xerrades, cursos, presentacions, etc.
– Recepció i espai infantil.
– Zona d’estudi  i de consulta, ordinadors i espai de diaris i revistes.
– Zona de serveis, magatzem,  oficines, etc.
– Planta altell per a magatzem i dipòsit.
Com a fet singular, cal remarcar que custodia el fons històric i les col·leccions del periodista, músic i beatlemaníac Josep Maria Francino. Es tracta d’una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país, que inclou material sonor, llibres, revistes, diaris, entrades, vídeos i fotografies recopilades al llarg dels anys. Tothom que ho desitgi el podrà consultar.
La biblioteca rep el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura i està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC).

Tags: acte institucional, Ajuntament de Torroella de Montgrí, biblioteca, cultura, equipaments, inauguració, L'Estartit, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Calella de Palafrugell tanca una cala pel vessament de gasoil d’una barca que s’ha estavellat a les roques
Notícia següent
Detingut a la Jonquera un home que duia 329 kg d’haixix amagat en un doble fons del remolc d’un camió

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes