Ja es pot visualitzar en línia el documental “Joe, secretari de Carlos Gardel”, d’Ernest Bou

La Bisbal d’Empordà.- Els passats 23, 24 i 25 d’octubre la Bisbal d’Empordà va homenatjar el bisbalenc Josep Plaja Gasch (1900-1982). Una de les propostes que va configurar la programació del cap de setmana va ser l’estrena del documental “Joe, el secretari de Carlos Gardel” i, a partir d’avui, ja es pot visualitzar en línia a través de la plataforma youtube.

A més a més, a través d’aquest enllaç es pot consultar una nota de l’autor de la peça audiovisual, el bisbalenc Ernest Bou, familiar del mateix Josep Plaja.
El documental, realitzat per Ernest Bou i produït per Marina Puig, es va projectar en tres passis al Teatre Mundial al llarg del cap de setmana. Mostra la cronologia de l’apassionant vida d’en Josep Plaja i Gasch, en Joe (1900-1982), des dels seus primers anys a la Bisbal, seguit de la seva etapa americana acompanyant Carlos Gardel com al seu secretari privat, fins al seu dramàtic retorn final a la ciutat que el va veure créixer. A partir de les poques entrevistes que va concedir, de cerques a Internet i d’entrevistes a persones que el van conèixer de primera mà, aquest film biogràfic vol fer ressò a aquest personatge bisbalenc, tan fascinant com desconegut per la ciutadania.
Conegut com a “Joe”, va anar a  Amèrica, va exercir de secretari de Carlos Gardel i va sobreviure a l’accident d’avió en el qual va morir el rei del tango. Carlos Gardel, un home sense estudis a qui la fama havia situat molt ràpidament a les més altes esferes dels negocis artístics, va veure que Josep Plaja era la persona idònia per actuar en nom seu. Per tal recordar aquest carismàtic personatge bisbalenc, coincidint amb el 120è aniversari del seu naixement, una comissió integrada per familiars de Plaja, el periodista musical Pere Pons, Mariano Juan Gómez Sosa (en representació de l’Academia Nacional del Tango Argentina), l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, van organitzar els actes d’homenatge.

 La placa commemorativa de la plaça Mossèn Cinto Verdaguer
En el marc dels actes d’homenatge, es va fer la descoberta d’una placa commemorativa a Joe Plaja a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, just a l’entrada de l’edifici on va viure. El placard inclou un codi QR que enllaça a un document referent a la biografia del bisbalenc que va exercir de secretari de Carlos Gardel.

Tags: cinema documental, cultura patrimoni, historia, homenatge, La Bisbal d'Empordà, societat, tango, video

1 comentari. Leave new

  • Luisa Giraldo Lozano
    15 de novembre de 2020 18:10

    M’ha agradat molt. Un home molt interesan, amb una vida anterior al accident rica i plena. M’hagues agradat parlar amb ell llarg i extensament i escoltarlo parlar del que va viure. El seu aspecte fisic segurament, deixeria de tenir importancia per sota de la parla amena, inteligent i amable.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Figueres crearà un ajut d’urgència directe de 500 euros per a negocis que han hagut de tancar per les restriccions
Notícia següent
El rebost d’en Llenas

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes