Josep Font és Bisbalenc/a de l’Any 2023 amb el 31% dels vots emesos

La Bisbal d’Empordà.- El bisbalenc Josep Font ha estat escollit Bisbalenc de l’Any 2023. Així ho ha volgut la ciutadania: “Per la seva ferma dedicació voluntària a l’Atlètic Bisbalenc, per la llarga trajectòria fent tasques d’utiller i recollint pilotes al Camp de Futbol Pere Plaja i per la seva estima al futbol bisbalenc”, argumentava la seva candidatura proposada de manera popular per bisbalencs i bisbalenques.

Aquest dilluns una Sala de Plens de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà plena de gom a gom va acollir l’acte entrega del diploma i es va signar el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any, de la mà de l’alcalde Òscar Aparicio i la regidora de participació, Eva Rovira. L’acte va cloure amb una foto de família a les escales d’accés al consistori.
L’acte d’entrega del guardó oficial serà per la Festa Major de la Bisbal d’Empordà, el 15 d’agost, abans del Ball de l’Àliga, a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. L’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà ha anunciat que en aquesta edició el guardó anirà a càrrec de Míriam Seguí. Enguany una vuitena de les candidatures proposades havien anat a votació, de les quals Font ha obtingut el 31,38 % dels vots. A través de l’apartat del Bisbalenc/a de l’Any del web municipal es poden consultar els resultats certificats de la votació popular.
Josep Font va encetar la seva vinculació amb l’Àtlètic Bisbalenc ara fa 50 anys. Era l’any 1974, tenia 16 anys i va començar a fer tasques d’utiller amb tots els equips. Des de llavors ha estat molt lligat al club, fent un ampli ventall de tasques tan poc visibles com essencials per al seu funcionament: des de repartir els programes dels partits a diferents establiments comercials bisbalencs, a ocupar-se de la farmaciola, fer-se càrrec del subministrament d’aigua als jugadors, recollir pilotes, banderoles i d’altre material, entre d’altres tasques.
A més de Font, les persones candidates d’aquesta edició eren: Anna Pascual, Jordi Bassa, Juancas Rosés, Anna Maria Culla, Francesc Piedra, Eduard Vilà i Martí Saguer. Es tracta de noms procedents de la societat civil bisbalenca que enguany han destacat per la seva tasca o per algun fet concret. El període de votació popular (electrònica i presencial) va finalitzar el febrer passat i un total de 325 bisbalenques i bisbalencs es van pronunciar per decidir qui havia d’obtenir el guardó honorífic. Des del consistori bisbalenc es vol agrair la col·laboració i bona predisposició de les persones candidates proposades per la ciutadania.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà fa entrega del guardó honorífic que és una peça de ceràmica feta per l’ocasió per un/a ceramista membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà. La persona Bisbalenc/a de l’Any és inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament.

Tags: bisbalenc de l'any, esport, futbol, homenatge, La Bisbal d'Empordà, reconeixement, societat, votació
Notícia anterior
El castell de Púbol explora la personalitat enigmàtica i camaleònica de Gala a través de la seva col·lecció de moda
Notícia següent
El Festival Ítaca presenta el cartell més femení i popular

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes