Josep Mª Corretger explica a Santa Cristina “La màgia del número 12”

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- El dissabte 27 de gener els Amics de La Casa Màgica han iniciat la programació de l’any 2024 amb la conferència “La màgia del número 12”. Ha anat a càrrec de Josep Mª Corretger i Canós, enginyer industrial i President de l’associació.

Igual com ho va fer a finals del 2021 amb el número 7, aquesta vegada també s’ha endinsat en les propietats matemàtiques. En aquest cas, ha explicat que el  número 12 és un número sublim, pentagonal i osculador. I ha seguit aportant, a la vintena de persones que han assistit a la conferència, curiositats com que el dia està format per 12 hores de dia i 12 de nit, els 12 signes del zodíac, els 12 mesos de l’any… per entrar en el camp religiós amb els 12 fills de Jacob, les 12 portes de la ciutat de Jerusalem, els 12 apòstols, els 12 articles de fe del credo, els 12 deus de la mitologia grega, els 12 fruits de l’esperit sant, els 12 treballs d’Hèrcules, etc.

La conferència ha continuat parlant de l’escala musical dodecafònica, els 12 cavallers de la taula rodona, el número 12 i la justícia, les 12 estrelles de la bandera europea i podríem anar seguint amb els 12 dies que hi ha entre Nadal i Reis, els 12 raïms de Cap d’Any… així com els títols de pel·lícules: Dotze homes sense pietat, Dotze del patíbul, Dotze monos
El primer acte de l’any s’ha tancat amb un joc de mans de l’il·lusionista Xevi. Ha demostrat que la meitat de 12 no és 6, sinó 7. La conferència s’ha realitzat a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament. Els Amics de la Casa Màgica organitzen la programació anual de conferències amb el suport dels  Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Tags: amics de la casa màgica, ciència, conferència, cultura, màgia, matemàtiques, Santa Cristina d'Aro, societat
Notícia anterior
Nous equipaments i serveis per a la millora en la gestió de la neteja viària a Palamós
Notícia següent
Multitudinària concentració a Torroella en rebuig a l’assassinat de Fàtima Dahan

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes