L’1 de febrer començarà la recollida de residus porta a porta a la urbanització Casa de Camp de Begur

Begur.- L’Ajuntament de Begur -a través de l’Àrea de Medi Ambient– informa a tots els veïns i veïnes que a partir del dimecres 1 de febrer de 2023 entrarà en vigor a la urbanització Casa de Camp el nou model de recollida de residus porta a porta.

Per tot plegat, a partir del pròxim dilluns 16 de gener es podran recollir els bujols del porta a porta a l’Àrea de Medi Ambient (espai Mas d’en Pinc – Passeig Carmen Amaya, 12) de dilluns a divendres, de 09 a 14 hores.
Per a fer aquesta gestió, a més, serà imprescindible presentar una factura o rebut d’aigua recent. Cal recordar, finalment, que aquesta gestió la podrà realitzar el propietari de l’habitatge o delegar-la en un tercer. La implantació del porta a porta per a particulars i les àrees d’emergència, claus en la millora de la recollida selectiva.
Des de la implantació a Begur del nou sistema de recollida de residus porta a porta per a particulars –l’any 2017– i des de l’habilitació d’accessos restringits a les àrees d’emergència –l’any 2020– les xifres de recollida selectiva al municipi han augmentat exponencialment any rere any.
Així, l’any 2016, abans de la implantació del porta a porta, la xifra de recollida selectiva al municipi se situava en el 34,12%. Cal recordar que el 2016 hi havia implementat un sistema basat en contenidors per a usuaris domèstics i porta a porta per als grans productors (hotels, restaurants, bars, càmpings…).
L’any 2017, amb l’inici del nou sistema de recollida de residus porta a porta per a particulars les xifres de recollida selectiva ja es van situar en el 53,25%; i l’any següent (2018), amb l’ampliació del sistema porta a porta i la racionalització de les àrees d’aportació, la recollida selectiva va augmentar fins al 58,81%.
L’any 2019 la recollida selectiva ja es va situar en el 65,15%; i el 2020, amb la instal·lació del control d’accés a les àrees d’emergència, les xifres van augmentar sensiblement fins al 67,42%. I finalment, l’any 2021 Begur va aconseguir situar la xifra de recollida selectiva en un 71,53%.

Tags: Ajuntament de Begur, balanç, begur, estadística, medi ambient, porta a porta, recollida selectiva, residus, servei de recollida d'escombraries, serveis, societat, urbanitzacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Bombers han apagat 918 focs en llars gironines el 2022
Notícia següent
Més d’un miler de persones han visitat l’exposició “Quim Tor. 40 anys captant història” al Castell Palau de la Bisbal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes