La Bisbal d’Empordà participa al Bornholm Summit 2023 a Dinamarca, la segona trobada de ciutats artesanes d’Europa

La Bisbal d’Empordà.- La setmana passada la Bisbal d’Empordà va participar, per segon any consecutiu, a la trobada de Crafts Cities (ciutats artesanes) europees que es va celebrar a Bornholm, a Dinamarca. L’encontre va ser juntament amb representació de totes les ciutats i regions artesanes membres de la Word Craft Council Europe (WCC-E).

Enguany el programa de la trobada es va centrar en establir sinèrgies entre totes les ciutats artesanes per tal de donar més recursos, eines i ressò el sector artesà de cada ciutat o regió artesana mitjançant una estratègia de branding i comunicació global. Aquesta edició va incloure una part oberta al públic general que va integrar la població local de l’illa danesa de Bornholm en un debat sobre l’artesania a Europa. Així, la representació bisbalenca va assistir a presentacions, workshops, visites i demostracions que reforcen un dels objectius principals del WCC-E: treballar en xarxa amb les ciutats Craft Cities per tal de desenvolupar iniciatives i, alhora, analitzar els reptes de l’artesania europea.
L’illa de Bornholm va esdevenir un marc ideal per a l’ocasió: gaudeix d’una tradició centenària d’artesania i tècniques ben conservades, és una World Craft Region que acull innovadors artistes artesans que treballen la ceràmica, el vidre, el tèxtil, el metall i la fusta.
Va ser al febrer de l’any  passat quan la World Crafts Council Europe (WCC-E) va proclamar que la Bisbal d’Empordà era la primera World Craft City (ciutat artesana) de l’Europa continental. I és que era la cinquena ciutat europea (les quatre restants estan ubicades en illes d’Escòcia, Anglaterra, Irlanda i Dinamarca) d’un total d’una cinquantena a tot el món. Un  reconeixement internacional que oficialitza la tradició històrica que sempre ha vinculat la Bisbal a la ceràmica i, per tant, a l’artesania.
Formar part del WCC, que representa l’artesania a escala internacional, i -de manera oficial, política i administrativa- fomenta l’artesania com una gran activitat professional, participant en programes de cooperació internacional rellevants per al sector artesà. El WCC-E ofereix l’oportunitat d’establir nous contactes i xarxes, així com de compartir recursos a través de l’assemblea general anual,  i d’altres esdeveniments rellevants.
Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, és membre del WCC-E des de l’any 2018, i ha col·laborat activament en diferents programes de promoció i difusió de l’artesania europea: com són el Crafts Code, Crafting Europe o els Dies Europeus de l’artesania.

Tags: artesans, ceràmica, cultura, estratègia, La Bisbal d'Empordà, reconeixement, societat, trobada, World Craft City
Notícia anterior
La Policia Local de Palamós celebra la seva festivitat patronal
Notícia següent
La Policia Local de Platja d’Aro posa gairebé un 40% més de denúncies per beure alcohol al carrer aquest estiu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes