• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

La Bisbal d’Empordà retrà homenatge a Josep Plaja “Joe”, secretari de Carlos Gardel

13 d'Octubre de 2020

La Bisbal d’Empordà.- El bisbalenc Josep Plaja Gasch (1900-1981), conegut com a “Joe”, va anar a  Amèrica, va exercir de secretari de Carlos Gardel i va sobreviure a l’accident d’avió en el qual va morir el rei del tango.

Carlos Gardel, un home sense estudis a qui la fama havia situat molt ràpidament a les més altes esferes dels negocis artístics, va veure que Josep Plaja era la persona idònia per actuar en nom seu. Per tal recordar aquest carismàtic personatge bisbalenc, coincidint amb el 120è aniversari del seu naixement, una comissió integrada per familiars de Plaja, el periodista musical Pere Pons, Mariano Juan Gómez Sosa (en representació de l’Academia Nacional del Tango Argentina), l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà han organitzat diversos actes que tindran lloc els dies 23, 24 i 25 d’octubre.
L’homenatge a Josep Plaja arrencarà el divendres 23 d’octubre, a les 20 hores, al Teatre Mundial amb la xerrada “Carlos Gardel i Josep Plaja, aquella febre del tango”, a càrrec del periodista i escriptor Xavier Febrés. Seguidament també es farà una breu actuació musical de tangos, de la mà dels germans Genís i Aleix Bou (familiars de Joe Plaja), acompanyats de la cantautora Clàudia Cabero.
L’endemà, dissabte, a les 12 hores, a la plaça Mossèn es farà la descoberta d’una placa commemorativa a Joe Plaja, seguida d’una actuació musical, novament amb els germans Genís i Aleix Bou, acompanyats de Clàudia Cabero. Seguidament, a partir de les 12.30 hores, tindrà lloc una exhibició de tango, milonga i vals.
Les activitats es reprendran a la tarda, a partir de les 18 hores al Teatre Mundial, amb l’estrena del documental “Joe, el secretari de Carlos Gardel”, d’Ernest Bou. La peça audiovisual mostrarà la cronologia de l’apassionant vida d’en Josep Plaja i Gasch, en Joe (1900-1981), des dels seus primers anys a la Bisbal, seguit de la seva etapa americana acompanyant Carlos Gardel com al seu secretari privat, fins al seu dramàtic retorn final a la ciutat que el va veure créixer. A partir de les poques entrevistes que va concedir, de cerques a Internet i d’entrevistes a persones que el van conèixer de primera mà, aquest film biogràfic vol fer ressò a aquest personatge bisbalenc, tan fascinant com desconegut per la ciutadania. Atesa la limitació de l’aforament es faran dues projeccions més del documental al Teatre Mundial: el dissabte a les 20 hores i el diumenge a les 12 hores.
El cap de setmana d’activitats d’homenatge culminarà amb la projecció de la pel·lícula “Cuesta abajo” (1934), protagonitzada per Carlos Gardel i amb l’aparició especial d’en Joe Plaja. Serà el diumenge, a les 19 hores, al Teatre Mundial.
Per assistir als actes del Teatre Mundial cal inscriure’s prèviament trucant al 972 64 25 93 (de dimarts a dijous, de 9 a 13 hores), o enviant un correu electrònic indicant nom i cognoms, telèfon i localitat de residència al correu electrònic cultura@labisbal.cat. L’homenatge a Josep Plaja Gasch se celebrarà cenyint-se al document aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT de la Generalitat de Catalunya, respectant totes les corresponents mesures d’higiene i tota la normativa exigible en relació amb el públic assistent, equips de treball, artistes i personal tècnic.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Història, Societat Etiquetat com a: cinema documental, concerts, cultura patrimoni, historia, homenatge, La Bisbal d'Empordà, música, societat, tango

Reader Interactions

Comentaris

  1. Joan ha dit

    19 d'Octubre de 2020 at 11:30

    En “ Joel “ els que ja tenim una certa edat, ja en teníem referències d’ell: per quant a mi, mitjançant el meu pare, havia compartir aquella època, amb l’esmentat Josep Plaja, a Barcelona. Quant aquest vingué acompanyant a Carles Gardel, Una trobada casual, donat que el pare, es trobava també a la ciutat, ampliant els seus coneixements d’Ebenisteria. I com a Bisbalencs ja és coneixien. Així mateix; la mainada compartíem la seva presencia entre nosaltres, mentre residia a La Bisbal, després del greu sinistre d’avió i com a supervivent.

    Respon

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de ll "Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de llorer i salsa fricandó", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #receptes #pollastredepagès #canelo #quermanygastronòmic #pals #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal
Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis # Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis #tradicions #cuinacatalana #cuinatradicional #postresdeliciosos #quinfredquefa #hivern #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal
"L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestar "L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestartitillesmedes (segle XVII)", de Rosa M. Masana Ribas, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #torroellademontgri #hospital #historia #patrimoni #patrimonicultural #sanitat #edificisemblemàtics #arquitectura #cultura #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
La Barraca dels Hereus, una de les construccions d La Barraca dels Hereus, una de les construccions de #pedraseca més ben conservades del #massisdelmontgri a @torroellaestartitillesmedes #rutadelvent #patrimoni #patrimonicultural #patrimoniimmaterial #feinesdelbosc #torroellademontgri #estartit #parcnaturaldelmontgrí #baixter #historia #cultura #baixemporda #costabrava
"Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Fo "Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Font, Eduard Gascons, Lluís Cruañas, Jordi Budó, Carles Camós i Josep Font". Podeu llegir l'article de @vadorgarbos al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #historia #empordanet #baixemporda #premsacomarcal
"Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i "Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i XVIII. Els guardians de la #salut pública", de @gabrielmartinroig, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut" #tempsdesalut #sanitat #artmedieval #miniatura #historia #palamos #cultura #patrimoni #baixemporda
Els millors desitjos per aquestes festes i per un Els millors desitjos per aquestes festes i per un millor any 2021! #bonnadal #bonesfestes #feliçanynou #feliç2021 #lanyqueveseràmillor #lanyquevemesimillor #totaniràbé🌈 #salutiforçaalcanut
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriagirona #hostaleriasegura #volemtreballar #premsacomarcal
"L'àngel de la mort colpejant una porta durant la "L'àngel de la mort colpejant una porta durant la plaga de Roma", gravat de Levasseur que il·lustra l'article "Epidèmies i pandèmies: ahir i avui" de Temi Vives Rego, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #epidemies #pandemia #historia #cultura #sanitat #coronavid19 #covid #premsacomarcal
Empordà Gastronòmic dedica el seu número 17 als Empordà Gastronòmic dedica el seu número 17 als 25 anys del primer col·lectiu gastronòmic de Catalunya, la @cuinaempordanet. Amb textos de @fabregajaume, @vadorgarbos i @juditlloberol, el pròleg de Manuel Vázquez Montalbán per l'edició del seu primer receptari l'any 1983 i les millors #receptes de la #cuinaempordanesa, el trobareu a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda! #gastronomia #cuina #cuinamediterrania #cuinatradicional #menjardecollons #menjarbé #cuinaempordanet #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #revistadelbaixempordà
Acabades de sortir del forn! "Temps de #salut" i " Acabades de sortir del forn! "Temps de #salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet", les propostes de @rbaixemporda i #empordagastronomic per aquestes festes a partir d'avui a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda  #sanitat #sanitaris #medicina #infermeria #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinacat #cuinacatalana #receptes #empordà #costabrava #costaempordanesa #costabravacentre #premsacomarcal #novetateditorial
Nova #bretolada, més aviat acte de #vandalisme, c Nova #bretolada, més aviat acte de #vandalisme, contra el #patrimonicultural del #baixemporda: arrencades una seixantena de rajoles del pedrís perimetral de l'era de can Güitó de #romanyadelaselva a @visitsantacristina. Tota la informació a www.revistabaixemporda.cat #patrimoni #cultura #historia #santacristinadaro #Gavarres #costabrava
Portes obertes, racons amagats al Castell de #pera Portes obertes, racons amagats al Castell de #peratallada a l'@ajuntament_forallac #espaismedievalsemporda #patrimoni #patrimonicultural #historia #artmedieval #costabrava #empordanet #baixemporda #cultura #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #raconsambencant #raconsamagats #queboniceslempordà #castellsdelempordà #castelldeperatallada
"Temps de salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet "Temps de salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet", les propostes de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic per aquestes festes, a partir de la setmana que ve a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda! #salut #sanitat #medicina #sanitaris #personalsanitari #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #menjardecollons #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
El Molí d'en Coia, patrimoni etnològic de gran v El Molí d'en Coia, patrimoni etnològic de gran valor en perill al veïnat de Pastells de l'@ajcmss.cat #cruillesmonellsisantsadurnidelheura #Gavarres #patrimoni #patrimonihidràulic #patrimonietnològic #cultura #historia #feinesdelbosc #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #edificissingulars #llocsabandonats #natura #baixemporda #costabrava #raconsamagats #aigua #queboniceslempordà
Llevantada a la #platjadelafosca a #palamos, un di Llevantada a la #platjadelafosca a #palamos, un dia gairebé d'estiu #llevantada #platja #onades #surf #surfing #mediterrani #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #paisatge #paisatgesdecataluya #raconsemporda #raconscostabrava #raconscomarquesgironines #tardor #queboniceslempordà #solsolet

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa