La Cambra del Llibre de Catalunya reclama a la Generalitat incloure les llibreries a la llista d’activitats essencials

Barcelona (ACN).- La Cambra del Llibre de Catalunya, associació integrada pels gremis d’Editors, Llibreters, Distribuïdors i de la Comunicació gràfica, ha reclamat a la Generalitat que inclogui les llibreries a la llista d’activitats essencials, després de la resolució del Departament de Salut publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) en què es modifiquen les mesures per a la contenció de la pandèmia.

A més, la cambra considera que el Govern incompleix el seu propi acord del 22 de setembre en el qual considerava la cultura com a bé essencial “per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva“.
En un comunicat, la cambra ha lamentat que la resolució del Departament de Salut publicada al DOGC no recull, en el punt 9.3.c, que les llibreries quedin exceptuades de les limitacions a la venda de productes essencials, relacionats en l’Annex 2 del Decret llei 27/2020 de 13 de juliol, ni tampoc les inclou en les activitats que posteriorment es relacionen com a exceptuades.
Per als editors, llibreters i distribuïdors, aquesta resolució “contradiu” l’acord de Govern del 22 de setembre passat. D’aquesta manera, la Cambra del Llibre de Catalunya exigeix al Govern de la Generalitat que resolgui aquesta incoherència “de manera immediata” per evitar que la resolució sobre l’essencialitat de la cultura estigui buida de contingut, no serveixi per a res i, al capdavall, “esdevingui un engany“.

Tags: Catalunya, cultura, editors, Generalitat, llibres, obertura, reclamació, restriccions, Salut, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els carters reials ja són al Collet de Sant Antoni
Notícia següent
Flock Art Drone il·lumina el cel de Sant Feliu de Guíxols amb el primer espectacle de llums amb drons fet a les comarques gironines

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes