La Comissió Turística del Baix Empordà rebutja el projecte de macroparc eòlic marí

Baix Empordà.- Aquest dijous s’ha reunit, a la seu del Consell Comarcal, la Comissió Turística del Baix Empordà amb representants del sector turístic privat de la comarca en què s’ha presentat el pla d’actuacions d’aquest any.

La sessió també ha servit per donar a conèixer les accions de desplegament de la marca Empordà en el territori i per mostrar la voluntat del Consell Comarcal de presentar un nou projecte a la convocatòria dels Planes de Sostenibilidad Turística.
Respecte al pla d’actuacions, s’ha destacat el desplegament de la marca Empordà com un dels eixos prioritaris. Aquest any està previst diferents campanyes de sensibilització i comunicació. Una, a escala més local, coordinada pels dos Consells, i l’altra, una campanya de comunicació externa, coordinada amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. La posada en marxa del procés de registre de la marca col·lectiva, la difusió del manifest dels valors de la marca i el reconeixement a les empreses i entitats adherides són altres accions previstes.
Pel que fa als principals projectes turístics que impulsa el Consell Comarcal, aquest any es vol consolidar el pla d’accessibilitat turística de la comarca a través de transferir la metodologia a altres entitats i mantenir la formació, les visites de seguiment o la difusió dels establiments certificats. L’aposta per la sostenibilitat i el turisme responsable és una altra línia que es vol potenciar aquest any a partir de l’edició d’una guia de turisme responsable, difusió de bones pràctiques, reconeixement d’iniciatives del territori o la formació en transició energètica.
Altres actuacions destacades són la creació de nous indicadors en l’Observatori del Turisme, la creació del programa d’experiències turístiques o la presentació d’un nou projecte a la convocatòria dels Planes de Sostenibilidad Turística, amb el turisme actiu i la posada en valor dels espais de l’interior com a principals eixos.
La sessió també ha servit per aprovar el manifest de la plataforma StopMacroParcEolicMari per evitar la construcció d’aquest projecte en aigües de l’Empordà.
El vicepresident primer i conseller de Turisme del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, ha afirmat que “volem tenir el sector privat informat de primera mà del que s’està fent des del Consell a nivell turístic i volem també tant tenir retorn com recollir les propostes del sector. Compartim objectius i és normal que debatem i treballem conjuntament“. Dilmé també ha explicat que “la proposta de moció contrària al macroparc eòlic ha sortit d’un dels col·lectius representats en el sector privat i ha estat avalada per la resta d’assistents, Consell inclòs. És un atemptat a l’Empordà que ens volen imposar des de fora, un disbarat que hem d’evitar de totes totes com a zona turística de primer nivell que som i que volem continuen sent, i que aposta per la sostenibilitat, el paisatge i el respecte al medi, com demostren els tres parcs naturals que acollim“.

Tags: accessibilitat, actuacions, Baix Empordà, comissió, comunicació local, Consell Comarcal, energies renovables, medi ambient, parc eòlic, pla, qualitat turística, rebuig, societat, sostenibilitat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Descobreixen gravats originals de l’època a l’habitació del pis de Figueres on va néixer Dalí
Notícia següent
La pròxima setmana s’instal·la a Pals un node de telefonia per millorar la cobertura mòbil

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes