La Diputació ajuda amb tres milions d’euros 142 ajuntaments gironins a reparar els desperfectes del Gloria

Girona.- La Diputació de Girona ajudarà amb tres milions d’euros 142 ajuntaments de la demarcació per finançar els desperfectes que el temporal Glòria va causar el mes de gener passat.

La Junta de Govern de la corporació ho ha aprovat aquest matí. Això suposa un increment d’un milió d’euros respecte l’import total de la subvenció previst inicialment.
Aquestes subvencions extraordinàries permetran fer actuacions de manteniment arreu del territori com ara atendre danys, desperfectes en camins o infraestructures i altres incidències que va provocar el Gloria. L’import màxim dels ajuts és de gairebé 35.000 euros per ajuntament i el mínim, de 3.000 euros.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat que “la corporació és la primera administració pública que dona resposta a la reparació dels danys del temporal i, a més, ho fa amb una aportació de gran magnitud, en consonància amb l’abast dels desperfectes que hi va haver“.
L’Àrea de Cooperació als Municipis gestiona aquests ajuts. Quant als imports concedits als ajuntaments per finançar part de les despeses derivades del Gloria, el diputat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot, ha apuntat que s’ha treballat sempre amb la voluntat de ser “el màxim de curosos i equitatius amb els recursos i necessitats dels municipis“. “Per aconseguir aquesta equitat entre municipis grans i petits s’ha establert que l’import de les despeses municipals provocades pel temporal havia de ser superior a l’1% de la despesa corrent del municipi“, ha afegit Bagot.
La Diputació de Girona, des del primer moment, ha ofert suport a les corporacions gironines afectades pel Gloria amb recursos tècnics i econòmics per iniciar les feines de reconstrucció. En aquest sentit, i a banda d’aquesta darrera línia d’ajuts als municipis, la corporació també ja havia destinat 2.725.800 euros per pal·liar-ne els efectes en el seu àmbit d’actuació: reparació de les afectacions en les rutes del Consorci de les Vies Verdes de Girona i de carreteres que formen l’àrea gironina del Parc Natural i reserva de la Biosfera del Montseny, i actuacions en la xarxa viària de la seva competència. En total, doncs, la corporació haurà fet una aportació de gairebé sis milions d’euros pels danys del Gloria.

Tags: ajudes, ajuntaments, Comarques gironines, destrosses, Diputacio Girona, medi ambient, serveis, societat, temporal de llevant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Generalitat té en exposició pública la millora de la connectivitat entre les carreteres GI-643 i C-31
Notícia següent
XVI Concurs de Teatre Amateur ciutat de Sant Feliu de Guíxols

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes