La Diputació de Girona atorga una subvenció a l’Ajuntament pel Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya-Begur

Begur.- La Diputació de Girona –en el marc de la convocatòria de les subvencions del Fons econòmic de caràcter extraordinari– ha acordat concedir a l’Ajuntament de Begur una subvenció per valor de 33.897,49€ que es destinarà al projecte museogràfic del Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya-Begur, que va entrar en funcionament a principis del passat mes de febrer.

El Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya-Begur compta amb espais digitals, interactius i amb sonorització; i els seus objectius són: Potenciar la cultura local; Fomentar la cultura en l’àmbit educatiu i escolar; Potenciar el treball en xarxa amb els municipis indians; Promocionar la investigació i recerca del llegat indià, esdevenint seu de projectes de caire internacional relacionats amb l’estudi i recerca del llegat indià, sent l’Àrea de Cultura l’eix vertebrador d’aquests; Aportar visitants durant tot l’any a Begur, ajudant així a desestacionalitzar l’oferta turística i cultural local; Esdevenir un dels principals motors econòmic i socials del poble.
Així, el Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya-Begur pretén ser un espai atractiu per a qualsevol públic, persones de totes les edats, escolars, i tanmateix, funcionar com a reclam per al turisme local o forà. Per tot plegat, el centre s’estructura en cinc àmbits principals acompanyats d’un espai per al desenvolupament de les diferents activitats associades o no amb el projecte. A l’interior, es combinen diferents recursos museogràfics que fan que l’experiència de l’espectador sigui lúdica i entretinguda, a més d’il·lustrativa i didàctica.
Es combinen d’aquesta manera diferents escenografies que ens traslladen als espais i atmosferes de l’època, com els vaixells transatlàntics o els interiors de les cases indianes, amb recursos tecnològics d’actualitat com el mur interactiu o el Smart Mirror. En aquest sentit, el centre disposa d’una sala immersiva que permetrà als visitants reviure què passava a dalt del vaixell en el viatge a les Amèriques.
A més, es fa ús de diferents pantalles per a la reproducció d’arxius de vídeo com a suport del material gràfic. En el conjunt de l’espai expositiu es pretén, així mateix, estimular els diferents sentits de l’espectador, com l’oïda, a través de la reproducció de música tradicional de l’època i havaneres, o l’olfacte, gràcies a la instal·lació d’un moble que permet a l’espectador olorar diferents productes que es van importar de les Amèriques, com el cafè, el cacau o el tabac.
De manera global, l’exposició pretén ser un viatge a l’univers indià, especialment a l’univers indià de Begur, transformant el Centre de les Escoles Velles en un símbol de la memòria d’aquest característic període històric, i convertint-se en referent i visita obligada dins del recorregut arquitectònic i cultural que conformen el conjunt d’edificacions Indianes al llarg del territori català.
D’altra banda, també cal destacar que la visita al Centre d’Interpretació dels Indians també es pot complementar amb una visita a la Ruta del Patrimoni, amb un sistema d’audioguia. Aquesta ruta es podrà fer lliurement i estarà disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Els textos del Centre d’Interpretació dels Indians també es podran descarregar en aquests quatre idiomes perquè tothom pugui tenir accés al seu contingut. Tanmateix, també hi haurà un sistema exclusiu perquè les persones amb diversitat funcional física-sensorial-visual puguin seguir l’exposició sense impediments.
Finalment, cal apuntar que l’entrada al Centre d’Interpretació dels Indians –així com la visita a la Ruta del Patrimoni– és gratuïta; i que l’equipament també comptarà també amb un espai annex polivalent, la Sala BacanArt, que acollirà al llarg de l’any exposicions temporals d’art, presentacions o xerrades temàtiques.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, centre d'interpretació, cultura patrimoni, Diputacio Girona, historia, Indians, Museu, subvenció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Mor un jardiner en caure d’un arbre de 10 metres que podava a S’Agaró
Notícia següent
Forallac homenatja les mestres i alumnes de l’antiga escola de nenes de Peratallada

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes