La Diputació de Girona detecta quinze zones susceptibles a rebre ajudes per millorar l’eficiència energètica

Girona (ACN).- La Diputació de Girona ha detectat quinze zones distribuïdes en tretze municipis del Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès que són susceptibles a rebre ajudes per fer rehabilitacions energètiques.

A través d’un estudi elaborat per Ramon Folch i Associats, s’han analitzar les localitzacions que podrien rebre més ajudes amb l’objectiu de donar eines a les administracions per incentivar les obres per millorar l’eficiència energètica de comunitats de veïns i també cases unifamiliars. Són edificis que es van construir fa molts anys i per això es proposa instal·lar sistemes d’aïllament tèrmic, canviar tancaments de fusta o també la integració dels edificis en comunitats locals d’energia.
La Diputació de Girona ha engegat el projecte “REHABGi, Rehabilitació energètica i adequació al canvi climàtic de sectors residencials a Girona”. Es tracta d’una iniciativa que ha analitzat diverses localitzacions dels municipis gironins per comprovar si són o no eficients energèticament. D’aquest estudi es detecten que hi ha quinze zones repartides en tretze municipis de les comarques del Baix Empordà (Corçà, la Bisbal d’Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Ullà i Verges), Gironès (Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera i Salt) i el Ripollès (Ripoll, Ribes de Fraser i Campdevànol).
En aquesta valoració d’oportunitats i reptes de cada edifici analitzat i les solucions per a cada problema, s’ha fet una guia d’acció amb propostes concretes que millorarien l’eficiència energètica dels edificis, ja siguin comunitats de veïns o cases unifamiliars. Les accions s’han valorat econòmicament i també s’ha quantificat la reducció que suposaria en la climatització.
Les solucions que es plantegen van en diferents línies: per una banda hi ha les solucions per millorar l’eficiència (amb la instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic o de cobertes i canviar els tancaments de fusta), accions per produir energia verda (com ara integrar-se en comunitats locals d’energia), solucions per estalviar aigua (posar airejadors a les aixetes) o per reduir l’efecte d’illa de calor (repintar la coberta reflectant o els tendals).
A partir d’aquestes accions, les comunitats poden optar a rebre subvencions de diferents administracions, ja siguin fons europeus o més locals. La idea és que a través d’aquest projecte les administracions tinguin les eines suficients com per impulsar polítiques d’ajuda en què es faci rehabilitació amb la millora de l’eficiència.

Tags: ajudes, Comarques gironines, Corçà, Diputacio Girona, eficiència energètica, habitatges, La Bisbal d'Empordà, rehabilitació, Sant Feliu de Guíxols, serveis, societat, transició energètica, Ullà, Verges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La festa anual del vi català comptarà amb més d’un centenar d’activitats repartides arreu del territori i per a tots els públics
Notícia següent
Els dies 18, 19 i 20 de novembre arriba a Begur un nou cap de setmana dedicat al flamenc

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes