La Direcció General de la Policia i Ports de la Generalitat potencien la coordinació entre els Guardamolls i els Mossos d’Esquadra

Barcelona.- El president de Ports de la Generalitat, Marc Sanglas i Alcantarilla, i el director general de la Policia, Pere Ferrer i Sastre, han signat aquest divendres al matí un protocol operatiu de comunicació amb la finalitat de potenciar els mecanismes de comunicació i col·laboració entre el personal de Guardamolls i la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Aquesta col·laboració es proposa a partir de valorar estratègicament que el personal de Guardamolls, en l’exercici de les seves competències d’inspecció i vigilància en les infraestructures portuàries, disposa d’informació que és important poder-la traslladar amb la màxima diligència als Mossos d’Esquadra.
En aquest sentit, el protocol té per objecte establir un mecanisme de comunicació directa que asseguri i garanteixi una col·laboració i coordinació més eficaç i eficient i un intercanvi d’informació entre el personal de Guardamolls dels ports de competència de la Generalitat de Catalunya i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.
Amb aquesta finalitat, s’acorda articular un canal telefònic directe que possibiliti que el personal de Guardamolls tinguin una ràpida i immediata comunicació amb les sales de comandament territorials respectives, per poder facilitar la resposta del cos de Mossos d’Esquadra a determinats incidents relacionats amb la seguretat ciutadana i activar recursos policials.
D’altra banda, també s’estableix un mecanisme de comunicació escrita directa (a través de correu electrònic) que permetrà facilitar informació relacionada amb la seva activitat inspectora o de gestió d’una emergència i qualsevol altra necessitat de comunicació mútua entre la PG-ME i els Guardamolls.
Entre els incidents en què PG-ME col·laboraran de manera directa hi trobem:  Les identificacions de persones que es trobin en àrees restringides i que no es vulguin identificar; quan tinguin controlada i assegurada una persona que hagi comès una infracció administrativa o un il·lícit penal; alertes de la presència de carteristes o persones que cometin robatoris a les instal·lacions o embarcacions; baralles o discussions entre persones o amb el personal de seguretat, sense lesions. En cas que n’hi hagi es vehiculà a través del 112; detecció de persones vulnerables o de menors de 14 anys en situació de risc; localització d’objectes sospitosos a les instal·lacions.
En definitiva, es tracta d’accentuar la col·laboració i el control de la seguretat en les zones portuàries que són competència de la Generalitat.

Tags: Catalunya, col·laboració, comunicació, guardamolls, Mossos d'Esquadra, policia, ports de la Generalitat, protocol, serveis, signatura, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El pla pilot per erradicar violències masclistes avança als micropobles de les comarques de Girona
Notícia següent
L’app “Begur al dia” s’actualitza amb nous continguts i serveis

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes