La distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies començarà dilluns vinent

Catalunya (ACN).- La distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies començarà dilluns vinent, segons ha anunciat aquest dijous la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge. Verge ho ha dit acompanyada del president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas, durant una visita al centre logístic Alliance Healthcare de Viladecans, un dels quatre on s’emmagatzemen els productes que repartirà el Govern.

Les persones menstruants podran obtenir els productes mostrant un codi QR que s’obté dins l’aplicació “La Meva Salut”. Podran escollir entre una copa, unes calces menstruals o compreses de tela. Es calcula que 2,5 milions de persones es podran beneficiar de la mesura, que té un cost inicial de 8,5 milions.
La consellera Tània Verge ha destacat que aquesta és l’acció ”més ambiciosa” del Departament d’Igualtat i Feminisme, que converteix Catalunya en el primer país que reparteix gratuïtament productes menstruals reutilitzables gratuïtament. Una acció, ha assegurat la consellera, que “ha vingut per quedar-se” tot i ser una de les recollides en el Pla integral d’equitat menstrual i climateri 2023-2025.
Verge ha recordat que aquesta iniciativa vol garantir el dret a l’equitat menstrual, és a dir, que totes les dones “puguin decidir de manera lliure i informada com gestionar el seu cicle menstrual al llarg de la vida. Un fet que només és possible si es té l’accés als productes adequats i a una bona informació sobre el seu cos i salut”.
Els productes es podran recollir a qualsevol de les més de 3.200 farmàcies del país, que han format el seu personal per poder atendre totes les necessitats. És per això que la consellera ha fet una crida perquè les dones vagin a les farmàcies “amb temps i sense pressa” per deixar-se assessorar i triar el producte idoni.
Sobre l’abastiment de producte, Verge ha deixat clar que està assegurat i que estan previstos reajustaments de les contractacions i noves licitacions en funció de la demanda. Aquí, ha afegit que si algun producte s’esgota en una farmàcia serà reposat en un termini màxim de 48 hores perquè es farà “un monitoratge continu”.
De la iniciativa se’n podran beneficiar 2,5 milions de persones menstruants entre els 10 i els 60 anys. Amb tot, la xifra s’anirà actualitzant contínuament si nenes o dones fora d’aquest rang d’edat necessiten els productes.
El president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas, ha destacat que, per “capil·laritat i confiança de la ciutadania”, les farmàcies són el millor espai per desenvolupar la iniciativa i demostra que el seu paper “va molt més enllà” de la simple dispensació de productes.

Tags: Catalunya, distribució, dones, farmàcies, Generalitat, igualtat, productes menstruals, Salut, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palafrugell aprova el Pla Local de Salut 2024 – 2028
Notícia següent
Unió de Pagesos anima els ramaders a demandar “el càrtel de la llet” després que l’Audiència Nacional hagi sentenciat que va existir

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes