La FECASARM reclama un pla de reobertura de l’oci nocturn “més ambiciós” i que inclogui testos previs

Barcelona (ACN).- La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha reclamat aquest dimarts un pla de reobertura de l’oci nocturn “més ambiciós” i que inclogui testos previs amb resultat negatiu dels clients per accedir als locals.

Amb aquests testos negatius i els aparells de desinfecció d’aire serà totalment segur estar dins les sales i no caldrà aplicar controls d’accés a les pistes de ball ni reduccions d’aforament ni d’horaris“, ha recalcat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas. De fet, la patronal de l’oci nocturn ha assenyalat que està treballant amb l’empresa SieXsein en una prova pilot a cinc restaurant i cinc discoteques de Barcelona, que posteriorment es vol replicar a Salou i Lloret de Mar.
L’objectiu és acreditar que tan un restaurant com un local d’oci nocturn, amb els corresponents protocols i mesures de seguretat, són espais del tots segurs, a anys llum dels sopars i festes il·legals que es produeixen cada nit“, ha apuntat Boadas, que també ha celebrat les proves pilot a la Sala Apolo i al Palau Sant Jordi, amb el recent concert de Love of Lesbian. “Ens demostren que l’oci nocturn amb mesures de seguretat és del tot segur i que cal implementar urgentment els avenços tecnològics i científics per anar flexibilitzant les mesures restrictives que estan ofegant econòmicament els sectors de la restauració i l’oci nocturn“, ha reblat el secretari general de la FECASARM.
Pel que fa a l’obligatorietat de testos negatius per accedir a les sales, la patronal precisa que hauria d’anar acompanyada d’una aplicació que en gestioni el seu resultat, a fi i efecte d’acreditar la realització de la mateixa en les hores prèvies acordades, la impossibilitat de falsejar o traspassar les dades a una altra persona, així com fer un seguiment posterior dels assistents. “A més, implementar l’obligatorietat dels test previs permetrà detectar casos asimptomàtics que en cas contrari mai es detectarien“, ha recordat Boadas.
Finalment, la FECASARM exigeix que els locals disposin d’aparells de desinfecció d’aire i superfícies en espais tancats, a fi i efecte de que els locals puguin garantir una màxima seguretat als seus usuaris i puguin treballar amb l’horari habitual i sense restriccions d’aforament.

Tags: Catalunya, coronavirus, FECASARM, oci nocturn, pla, prevenció, reclamació, reobertura, Salut, societat
Notícia anterior
L’empresa pública de Figueres Fisersa tanca el 2020 amb un superàvit de 104.000 euros
Notícia següent
I Concurs Literari de Narrativa Curta per a Adults de Forallac

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes