La Festa Major de la Bisbal va recaptar més de 10.300 euros que es destinaran a projectes socials locals

La Bisbal d’Empordà.- Del 13 al 18 d’agost passat la Bisbal d’Empordà va celebrar la seva Festa Major més excepcional, enguany en una situació d’especial complexitat a causa de la Covid-19.

Malgrat tot –i amb l’impuls, com sempre, de les entitats bisbalenques–, el municipi va gaudir d’una celebració especial, en companyia de la família i els amics, mantenint la distància social i les mesures sanitàries corresponents. I no només això:  les activitats celebrades també van servir per recaptar un total de 10.306,13 euros que ara aniran destinats a parts iguals a tres projectes socials municipals diferents. Així ho van decidir prèviament a la Festa Major les mateixes entitats bisbalenques: tots els ingressos recollits arran de les activitats que configuraven la programació de la celebració i que tenien un preu de 2 euros per persona anirien destinats projectes socials de la Bisbal d’Empordà (amb l’excepció serà el Concert de 10 anys de La Puça, que valia 5 euros i la recaptació anava destinada directament a la banda).
Cal fer esment, també, de la col·laboració dels comerços del municipi, que van vendre les entrades per a cadascun dels actes. I és que la Festa Major de la Bisbal més excepcional, malgrat la situació d’especial complexitat, va acabar desenvolupant-se exitosament fruit de les sinergies entre les entitats, els comerços, el públic i el consistori. Un cop comptabilitzada la recaptació d’ingressos, començarà a destinar-se, a parts iguals, a tres projectes socials del municipi que es detallen seguidament.

Servei d’Aliments de Caritas la Bisbal
És, sens dubte, un del serveis que ha vist augmentada més la seva demanda durant els inicis de la pandèmia de la Covid-19 ha estat el Servei d’Aliments de Càritas. És mitjançant aquest servei que es garanteix un suport en la cobertura alimentària a diverses famílies de la ciutat. Una de les mancances detectades és la poca disposició de producte fresc (fruita i verdura) i productes d’higiene personal de primera necessitat. L’aportació econòmica vinculada a la Festa Major passada es destinarà a la cobertura d’aquests productes i, des de l’entitat, es vetllarà perquè l’adquisició d’aquests productes es faci en comerços de la ciutat.

Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent
L’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent és el motor de les activitats comunitàries, educatives, i de sensibilització, l’entitat també ha realitzat actuacions de millora als espais comuns, ha esdevingut organitzadora de diferents accions culturals i col·laboradora en múltiples iniciatives que s’han dut a terme al sector sud de la ciutat i també d’altres que han tingut repercussió a tota la ciutat com per exemple la recent recollida de material escolar per garantir-ne a l’alumnat de la ciutat durant el confinament. Paral·lelament a l’impuls de totes aquestes activitats, s’ha apostat perquè el Local Social del Barri del Convent, seu de l’entitat i espai que acull múltiples iniciatives sigui un punt de trobada de diversos projectes. Actualment acull: grup de costura, taller d’acompanyament a l’estudi, punt de lectura, espai de connectivitat, taller posa l’ordinador en forma entre d’altres. L’aportació econòmica vinculada a la Festa Major es destinarà a la consolidació del Local Social del Barri del Convent com a punt de trobada de les iniciatives que es formulin al barri així com també a garantir actuacions d’àmbit comunitari al sector sud de la ciutat.

Àrea de Gent Gran
Una de les actuacions prioritàries que s’han reforçat a nivell municipal arrel de la pandèmia de la Covid-19, ha estat l’atenció a les persones grans en situació de fragilitat, persones d’edat avançada en les quals es detecta vulnerabilitat en les dimensions física, funcional, psíquica o social i que aquesta situació les fa més propenses a presentar efectes adversos de salut. En concret es va establir un acompanyament per a les gestions de compra i de farmàcia vinculat a un grup de voluntaris i voluntàries i també un seguiment i acompanyament  telefònic gestionat per l’entitat Creu Roja. L’aportació econòmica vinculada a la Festa Major passada es destinarà a l’establiment de grups de treball neurocognitiu amb persones grans en situació de fragilitat amb l’objectiu de mantenir i reforçar l’autonomia. A més, també s’establirà un estudi que permeti tenir una diagnosi de la situació de les persones grans al municipi, per així establir les principals línies de treball a desenvolupar. Totes les tasques vinculades es faran en coordinació amb tots els agents i serveis que treballen amb persones d’edat avançada al municipi.

Tags: aliments, Càritas, cultura patrimoni, Festa Major, gent gran, La Bisbal d'Empordà, serveis, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Pressupostos Participatius 2020-2021 de Castelló d’Empúries, a votació
Notícia següent
Homenatge a Càstor Pérez al Museu del Suro de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes