• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

La Fira Nadalenca de Palamós fa lliurament de 12.000 € per a projectes adreçats a persones discapacitades psíquiques de la comarca

2 de Febrer de 2023

Palamós.- L’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup teatral Els Cosinets van realitzar aquest dimecres el lliurament de 12.000 euros, resultant de la recaptació aconseguida amb les activitats solidàries organitzades durant el mes de desembre passat i que tenen com a objectiu recaptar fons a benefici de projectes i entitats que treballen amb persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Aquest acte va tenir lloc a les 19 hores, al Mas del Vent, propietat del Grup Brugarol, vinculat a la plataforma cultural-social Focus Engelhorn, una de les principals entitats avaladores del projecte de Fira Nadalenca. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Palamós, així com de bona part de les entitats, associacions, escoles i empreses de Palamós que col·laboren en l’organització de la tradicional Fira Nadalenca.
Durant aquest acte es va fer el lliurament dels xecs bancaris acreditatius de la donació, amb l’import necessari per als respectius projectes. Concretament 6.000 € a l’Associació Afatram; i uns altres 6.000 € a l’Associació Trampolí. Aquesta aportació global de 12.000 €, és el resultat de la totalitat de diners aconseguits en la darrera edició de la Fira (44ª) després de descomptar les despeses generades i també del romanent que es guarda per a l’edició d’enguany.

Destí solidari dels diners
Aquestes aportacions econòmiques s’han destinat enguany als següents projectes que beneficien les persones discapacitades psíquiques d’aquestes entitats.
El projecte de l’Associació AFATRAM es basa a promoure la socialització de les persones discapacitades usuàries de l’entitat, mitjançant la realització d’una activitat cultural, pedagògica i d’oci, vinculada a l’oferta que realitzen al territori els equipaments culturals del Museu de la Pesca i l’Espai del Peix.
L’activitat “Una mar de capacitats”, permet als usuaris/es tornar a socialitzar i participar activament d’espais i propostes que d’una altra manera els és més difícil d’experimentar i sentir. Les activitats i tallers s’adapten a les necessitats dels usuaris/es dels centres ocupacionals de Palafrugell i de Sant Feliu de Guíxols, i a través d’elles s’aconsegueix transmetre hàbits saludables, tant en els diferents tipus d’oci, com en les seves activitats de la vida diària.
L’oferta dels diferents espais pedagògics que ofereixen el conjunt d’equipaments culturals del port de Palamós (navegació pel litoral, showcooking, visites al Museu de la Pesca, a les Barques del Peix, etc) facilitant la conscienciació, el treball i la seva posada en pràctica.
Aquest projecte beneficia un total de 117 persones amb discapacitats, que durant l’any podran participar de les activitats que s’organitzen en els dos equipaments, cobrint el cost econòmic de compra de l’entrada així com el del transport.
El projecte de l’Associació Trampolí va destinat a poder activar la formació necessària i adequada adreçada a les persones amb discapacitat psíquica per tal que puguin accedir al món laboral. Aquest projecte rep el nom “Escola – treball El Trampolí” és obert a qualsevol persona discapacitada de la comarca i per tal d’assolir-lo aquest es desenvolupa inicialment, en una fase de voluntariat, mitjançant la qual es proporciona un espai dedicat a conèixer la persona amb discapacitat, realitzant amb el referent del centre i la psicòloga, diferents dinàmiques de coneixement per crear vincle i per conèixer quines són les seves necessitats, il·lusions o capacitats.
Un cop finalitza aquesta fase s’inicia la de formació, en la qual es pot escollir una de les dues línies previstes. Una primera és l’Escola-treball que permet formar-se per exercir com auxiliar d’atenció directa a persones amb discapacitat. Aquesta línia de treball és realment innovadora, ja s’aconsegueix que persones amb discapacitat poguessin donar suport a altres persones també amb discapacitat.
L’altra línia és la de l’Escola-treball per formar-se en tasques d’atenció al client. Aquesta línia de treball es portaria a terme en les botigues solidàries d’El Trampolí ubicades a La Bisbal d’Empordà o Torroella de Montgrí, i té com a objectiu la formació en comunicació, control d’estocs, col·locació de gènere i material, etc. Per a fer possible aquest projecte, cal la contractació de professionals d’aquest àmbit, proporcionant la formació necessària. L’equip està format per 1 psicòleg, 1 treballador social i els educadors necessaris, el número dels quals depèn de l’activitat i del nombre d’usuaris que formen part de cada línia de formació.

Represa de l’activitat després de la pandèmia
La Fira Nadalenca de Palamós va celebrar el passat 18 de desembre, la 44a edició d’aquesta activitat solidària i després que en els darrers dos anys aquesta tradicional proposta de Nadal restés suspesa a causa de l’aplicació de les mesures de prevenció de la pandèmia.
L’activitat va comptar amb la col·laboració d’entitats, associacions, escoles i particulars de la vila, posant a la venda productes tradicionals de Nadal i organitzant sortejos de quadres, amb l’objectiu de recaptar fons econòmics per fer possible els projectes destinats a la millora de la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques de la comarca.

L’aportació de Front al Mar i del grup teatral Els Cosinets
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb l’aportació dels socis de l’entitat local Front al Mar (3.000 €) així com la col·laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets, que va programar a La Gorga i durant el passat mes de desembre, l’activitat escènica “La Nit del Talent”, aconseguint una recaptació global de 2.170 euros.

Col·laboració de la plataforma Focus Engelhorn
Un any més l’Associació Fira Nadalenca també ha obtingut la destacada aportació de 3.000€ de la plataforma cultural i social, Focus Engelhorn i Bodegues Brugarol, liderades per la família Engelhorn.

Agraïment a tota la societat palamosina
L’entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets agraeixen un any més la participació i col·laboració de tot el municipi, en una generosa mostra de solidaritat que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Arxivat com a: Baix Empordà, Serveis, Societat Etiquetat com a: Afatram, ajuntament de Palamós, discapacitat, donació, El Trampolí, entitats, fira nadalenca, palamós, serveis, societat, solidaritat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa