La Fundació Vila Casas presenta a Can Mario de Palafrugell “La mà rebel”, una retrospectiva de Joan Gardy Artigas

Palafrugell

Joan Gardy Artigas, nascut a París l’any 1938 i format a cavall entre París i Gallifa, és un d’aquells pocs artistes que, sense renunciar a l’ambició, han fet de l’honestedat i la cerca de la llibertat el camí a través del qual bastir una trajectòria perenne, sòlida i fulgurant, plena de llum.

La seva obra, donada a conèixer a partir de finals de la dècada de 1950 i desenvolupada fins a l’actualitat, explora els confins de l’escultura i la ceràmica, l’escultura monumental, així com de la litografia, el gravat i del dibuix, per recollir les inquietuds d’una vida viscuda amb plenitud. Humor i erotisme, mort i violència, o bé la joia de viure, són alguns dels molts temes que l’han inspirat i que l’han conduït a crear un corpus artístic ple de sorpreses.
Sovint identificat pel seu entorn, ja sigui com a fill de Josep Llorens Artigas, com a col·laborador de Joan Miró i de Georges Braque, com a amic de Picasso o com a testimoni d’incomptables vivències a la vora d’alguns dels grans artistes del segle XX, Joan Gardy Artigas és per si mateix un creador infatigable. Una figura que requeria una retrospectiva a manera d’homenatge; a manera de reconeixement públic per un camí i unes aportacions artístiques de primera magnitud. Un homenatge, en definitiva, a un artista exigent, alhora que humil i amant de la llibertat. Exposició comissariada per Ricard Bru.
La inauguració de l’exposició serà el dissabte 13 de juliol a les 12 hores i es podrà visitar fins al 24 de novembre de 2024.

Tags: art contemporani, cultura, escultura, exposició temporal, Fundació Vila Casas, Palafrugell, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El festival Rumb(A)Palamós enceta amb força la seva 11a edició
Notícia següent
La Generalitat de Catalunya destina 4,7 milions d’euros en ajuts per a noves inversions industrials a la vegueria de Girona

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes