La Fundació Vila Casas reuneix una trentena d’artistes empordanesos a l’exposició “Localismes Universals”

Palafrugell.- La Fundació Vila Casas sempre ha tingut un peu i mig a l’Empordà, un territori on viuen i treballen més de dos-cents artistes plàstics.

Molts d’ells ja es troben representats als museus de la FVC, tant al mateix Empordà com a Barcelona. Tot i això, amb aquesta exposició –la primera d’un projecte que pretén arribar a dues– vol anar més enllà, posant en valor altres veus artístiques no tan escoltades.
Amb aquestes dues exposicions, la Fundació Vila Casas posa damunt la taula una cinquantena artistes, un fet que serà el primer cop que es porta a terme i que ens ha de servir, no per destacar-ne uns per sobre dels altres, sinó per poder parlar a partir d’ara de l’Empordà com a terra trufada d’artistes, un element patrimonial que beu de grans fonts com exemple els Pla, Dalí, Duchamp, Hamilton o Cuixart, i que el diferencia d’altres contrades.
L’exposició “Localismes Universals, Artistes de l’Empordà”, comissariada per Toni Álvarez de Arana, vol contribuir a potenciar el patrimoni empordanès i, a la vegada, ajudar a vertebrar-lo de manera permanent.
Els artistes participants són Artur Aguilar, Rosa Aguiló, Pilar Aldana-Méndez, Alfonso Alzamora, Ralph Bernabei, Rosa Brugat, Pep Camps, Josep Canals, Alberto de Udaeta, Jordi Galí, Javier Garcés, Guerrero Medina, Hiroshi Kitamura, Xavier Krauel, Luis Krauel, Laurent Martin “Lo”, Assumpció Mateu, Alícia Marsans, Maria Mercader, José Luís Pascual, Víctor Pérez Porro, Enric Pladevall, Carme Sanglas, Regina Saura, Manel Álvarez, Adolfo Estrada, Xavier Medina Campeny i Jordi Sardà.

Tags: art contemporani, artistes locals, cultura, Empordà, exposició temporal, Fundació Vila Casas, Palafrugell, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
“Projecte gat” segueix treballant a Sant Feliu per gestionar i controlar les colònies de gats
Notícia següent
Salut declara 22 ingressats menys (1.790) i 5 crítics menys a l’UCI (273), amb 2.403 nous casos i cap mort

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes