• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

La Gala Solidària dóna el tret de sortida al gran cap de setmana de FIMAG 2022

2 de Juny de 2022

Torroella de Montgrí.- L’emblemàtica Gala Solidària ha donat el tret de sortida, aquest dijous al matí, al gran cap de setmana de FIMAG, la Fira de Màgia de Torroella de Montgrí.

La gala, que arriba a la seva desena edició, s’ha celebrat a l’Espai Ter i ha estat seguida per més de 200 persones joves amb diversitat funcional provinents de vuit centres d’educació especial de les comarques gironines. L’actuació ha anat a càrrec de David el Mag (Torroella de Montgrí) i la maga Martilda (Valladolid), i ha comptat amb el suport de la Fundació Abracadabra i Frit Ravich. Com és habitual, l’espectacle ha tingut un gran component interactiu i participatiu. Feia  dos anys que no se celebrava la Gala Solidària de FIMAG, una de les potes fonamentals del decàleg d’intencions d’un festival que any a any va consolidant el seu paper d’estratègic en el gènere.

4a Fimag PRO – la fira professional
Divendres a hi ha programades les dues primeres funcions obertes al públic en general, però al matí se celebrarà una de les apostes fortes i estratègiques de FIMAG, la 4a edició de la fira FIMAGPro, convertida en autèntic aparador de la millor màgia i dels millors espectacles apareguts cada temporada. En aquesta FimagPRO, es presentarà la primera actualització del Catàleg professional de màgia de Catalunya, una eina digital que inclou més d’un 90% dels mags professionals en actiu actualment a Catalunya.
L’edició de 2022 del catàleg ha incrementat un 35% el número de mags catalogats i un 45% el total d’espectacles referenciats. Xifres indicatives de la bona acollida d’aquesta eina que el festival ha pogut dur a terme gràcies a la implicació i impuls de la Diputació de Girona.
El catàleg és una eina de consulta virtual des d’on visualitzar la diversitat i vitalitat d’un sector sovint menystingut i a voltes poc organitzat. La Fira es celebra divendres 3 al matí a l’Auditori Teatre Espai Ter i es pot seguir presencialment o per streaming.

L’Espai Ter – epicentre de La Gran Màgia
Divendres 3 Adrián Vega presenta “Área 52”. Un mag sortit de Guadalajara que ha triomfat a Las Vegas amb la gira “The supernaturalists” al costat de Criss Angel. I que ara aterra a FIMAG amb un xou de màgia de prop adaptat a grans teatres. Premi FISM Europa, Vega és, segurament, el mag amb més projecció internacional.
Dissabte 4, la Gran Gala Internacional, l’espectacle més impactant del festival, enguany amb més premis internacionals damunt l’escenari que en cap edició anterior de Fimag. Mario López i el número “El milagro de la sal”, 1r premi al programa televisiu nord-americà Fool&Us; Javi Rufo, guanyador dels Premis FISM Europa de Manipulació i de Màgia de Sala pel seu especial “Cajón de Sastre”; els catalans Ramó&Alegria, amb el número homònim “Ramó&Alegria”, segon premi FISM Europa de grans il·lusions; el mag Edgard, Premi Nacional de Grans Il·lusions amb l’elegantíssim número “Dejà vu, el viatge final”; i culminant amb el belga Laurent Piron amb l’entranyable i poètic número de “Paper ball”, que es va fer mereixedor del Gran Premi FISM Europa 2021.
El dinamisme i bon humor de la gala està assegurat amb la presentació de l’humorista Judit Martín, popular per les seves imitacions en programes televisius com Polònia, Està passant o Versió RAC1.
Diumenge 5, el gran espectacle de l’edició 2022 de FIMAG és “Efímero Live” de Jorge Blass, un fora de sèrie lloat per figures mundials com David Copperfield o Juan Tamariz. Un espectacle carregat d’il·lusions inèdites amb experiències interactives que connecten el públic de la sala amb públic de qualsevol racó de món. Vareta Màgica d’Or a Mònaco i premi Sigfried and Roy a Las Vegas.

La màgia de carrer, l’adn del festival
Una de les potes fonamentals que FIMAG ha defensat des dels seus inicis ha estat la programació de màgia al carrer. Després de dos anys de no poder-ho fer, es recuperen espais a l’aire lliure com la Plaça de la Vila, el Passeig de Catalunya o la plaça Pere Rigau.
A la Plaça de la Vila s’hi ha programat  els  espectacles “Toilet” del mag Karlus, “Adan Xou Xou” del mag Adan Xou, i “El circ dels impossibles” del Mag Stigman; al passeig de Catalunya hi actuaran les magues Joana Andreu, amb l’espectacle “Màgica”, i Martilda amb el “Diario de una ilusionista”. Mentre que a la plaça Pere Rigau s’hi concentrarà el mercat màgic.
Per als més petits, es tornen a programar múltiples sessions de màgia al Cinema Montgrí. Aquest any amb el mag Iván Santacruz, conegut popularment com “Un papá mago”, amb l’espectacle “Un show de magia, pero más chulo”.
Un any més, els infants podran provar com és això de fer de mag amb els tallers de màgia de David el Mag i Àlex Ferrer, que es faran enguany al convent de les Clarisses, un cèntric espai recuperat recentment per a usos públics.

Màgia en espais singulars, un privilegi de proximitat
FIMAG sempre ha tingut molt en compte la màgia de prop, un dels camps més difícils de trobar en les programacions de màgia. Son sessions d’aforament molt restringit (màxim 50 localitats) per gaudir de la màgia a tocar del mag en cinc espais ben singulars (Galeria Àtrium, Palau Solterra, escenari del Cine Petit, Casa Pastors, auditori La Tina i pati de les Clarisses).
Màgia còmica amb David Navares; màgia tecnològica amb Roger Belso; micromàgia amb Mario López; mentalisme i poesia amb Alejandro Revuelta; i màgia de prop amb Nilo Hidalgo formen part d’aquest bloc.

A la nit, la màgia més golfa
Recuperem la màgia de discurs més irreverent, més canalla, més… golfa. I ho fem en un espai que estrenem per a usos màgics com és el pati de les Clarisses. Dissabte 4 amb la maga Lola Mento i l’espectacle “Lolamentando” i diumenge amb Javi Rufo i l’espectacle “Magia en juego”.
El dissabte, abans de la sessió “golfa” actuarà el guanyador del concurs de màgia jove del 1r Festival de Màgia de Terrassa (octubre 2021), Albert Vidal.
Els espectacles s’agrupen en diferents etiquetes o blocs per a una fàcil identificació: La Gran Màgia, la Màgia Singular i la Màgia Popular. Més d’un 70% de l’aforament de pagament ja està venut.
El preu oscil·la entre els 28 € i 16 € per als espectacles del bloc “Gran màgia”; els 4 € per als espectacles de “Màgia singular”; i 1 € els tallers de màgia i les sessions familiars del Cinema Montgrí.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Societat Etiquetat com a: cultura, dinamització del comerç, Espai Ter, espectacle, FIMAG, fira, màgia, societat, solidaritat, Torroella de Montgrí

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa