La Generalitat acaba l’obra de la nova depuradora de Pau que permetrà millorar el sanejament als Aiguamolls de l’Empordà

Pau (ACN).- La Generalitat ha acabat les obres de la nova depuradora de Pau, que permetrà millorar el sanejament de les aigües residuals del municipi i els Olivars de Pau i, de retruc, contribuirà a la preservació ambiental dels Aiguamolls.

La instal·lació, que ja està en fase de proves, té capacitat per tractar fins a 170 metres cúbics d’aigua al dia i ha suposat una inversió de 2,7 milions d’euros (MEUR). La nova estació depuradora, llargament reivindicada per l’Ajuntament, en substituirà una que data del 1971 i que ha quedat obsoleta. Compta amb un parc de plaques fotovoltaiques, amb una potència de 40,5 kW, que d’entrada permetrà cobrir entre el 20 i el 40% del consum energètic.
Les aigües residuals de Pau es gestionen a través d’una depuradora que té més de 40 anys i ha quedat obsoleta. Tot i que l’ACA fa el buidatge de fangs i analitza les aigües que, ja sanejades, es retornen al Riutort, els diferents governs municipals feia anys que insistien en què calia fer-ne una de nova.
Ara, aquesta reivindicació ja és un fet. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha acabat les obres de la nova depuradora, que van començar el juliol del 2021, i la instal·lació ja ha entrat en fase de proves. D’aquí a poc, la planta entrarà en servei de manera definitiva.
La nova depuradora de Pau té capacitat per tractar fins a 170 m3/dia, amb un tractament biològic d’aeració prolongada amb cambra anòxica i òxica amb recirculació interna, a més de la instal·lació per al tractament de fangs. Les obres, que han anat a càrrec de l’empresa Rubau Tarrés S.A.U, han suposat una inversió de 2,7 MEUR.
Segons subratlla l’ACA, la planta “té capacitat per assumir les necessitats de sanejament actuals i futures” de Pau i els Olivars de Pau “i garantirà el tractament de les aigües fins a l’eliminació de nutrients, aportant al medi una aigua de sortida de bona qualitat“.
En paral·lel, la nova depuradora de Pau també impulsa l’eficiència energètica. Disposa d’un parc solar fotovoltaic, amb una potència total de 40,5 kW, que d’entrada ja permetrà cobrir entre el 20 i el 40% del consum energètic de la planta. I per a més endavant, també s’ha previst una reserva de terrenys per ampliar la superfície de plaques solars i permetre que la depuradora sigui autosuficient.

22 arreu de la comarca
Actualment hi ha 547 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa la comarca de l’Alt Empordà, hi ha 22 depuradores en servei que donen servei a més del 87% de la població de la comarca.

Tags: Agència Catalana de l'Aigua, Aiguamolls de l'Empordà, aigües residuals, Alt Empordà, depuradora, medi ambient, PAU, preservació, sanejament, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Bisbal d’Empordà recupera una Passió en català del segle XVIII que el franquisme va prohibir ara fa 80 anys
Notícia següent
La Diputació de Girona garanteix que el MICFootball es quedi quatre anys més a les comarques gironines

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes