La Generalitat torna a treure a subhasta l’antic hotel Mediterraneo, l’únic que queda del llegat dels germans Anlló

Sant Feliu de Guíxols (ACN).- La Generalitat ha tret a subhasta una altra vegada l’antic hotel Mediterraneo de Sant Feliu de Guíxols, l’únic que queda del llegat dels germans Anlló.

Ho fa per un preu de sortida de 307.920 euros. El Mediterraneo ja es va intentar subhastar l’any passat, juntament amb els dos locals del carrer Jacint Verdaguer, però va quedar desert. Ara, el Govern intentarà vendre aquests tres immobles que són part del llegat que els germans Anlló van deixar a la localitat. L’any passat, es va poder vendre per 503.000 euros el Rex II, l’altre hotel que quedava pendent. Els dos locals es venen per un preu 45.360 euros un i 100.320 euros l’altre.
El Mediterraneo és l’últim hotel que queda per vendre o subhastar dels vuit que tenien els germans Anlló i que, com que no tenien família ni havien fet testament, van quedar en mans públiques. Malgrat que els dos germans van morir l’any 2002, no va ser fins nou anys més tard que es va iniciar el procediment per vendre o subhastar els immobles. A través de licitació o de manera directa es va poder col·locar cinc dels hotels, entre ells el Panorama, el més reconegut i que va emportar-se una societat gironina per 1,86 MEUR.
Dels tres restants, el Regente es va acordar que traspassar-lo a l’Agència Catalana de l’Habitatge per tal de fer-hi pisos públics, mentre que el Rex II es va aconseguir subhastar l’any passat per valor de 503.000 euros. Ara la Generalitat intenta col·locar el Mediterraneo i els dos locals que també eren propietat dels Anlló.
Des de l’Ajuntament assenyalen que és important que es pugui donar sortida a aquest darrer hotel, si bé s’hauria d’haver fet abans.

Sorpresa per part de l’Ajuntament
Des de l’Ajuntament es mostren “sorpresos” per la decisió de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i Patrimoni de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, critica que la informació “hagi arribat pels mitjans i no a través de l’administració com seria normal“.
De fet, Saballs revela que aquesta setmana s’havien fet reunions des del consistori amb “empreses interessades a desenvolupar projectes d’habitatge” en edificis del municipi com, explica, el de l’hotel Mediterraneo. Amb tot, el regidor d’Urbanisme espera que “aquesta subhasta sigui la definitiva” per “poder liquidar l’herència Anlló que s’ha convertit en mal endèmic per la ciutat“.

Tags: Hotel, llegat, Sant Feliu de Guíxols, societat, subhasta

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
“Operació aigua neta” amb l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera
Notícia següent
En estat crític una menor de 9 anys rescatada quan s’ofegava en una platja sense vigilància a Castelló d’Empúries

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes