La IAEDEN s’oposa a la construcció de quatre blocs de pisos i un hotel a la pineda de la Farella a Llançà

Llançà (ACN).- La IAEDEN ha presentat al·legacions contra el Pla de millora urbana del sector de La Farella, a Llançà, que inclou la construcció de quatre blocs de fins a dues plantes i 63 habitatges i un hotel “a primera línia de mar“.

Els ecologistes també alerten que la urbanització preveu tres cases unifamiliars, dues de les quals es van edificar en aquesta pineda durant el segle passat i que l’Ajuntament vol catalogar com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i rehabilitar. L’entitat assegura que les construccions suposaran la tala de bona part de la pineda actual i que “generaran una pantalla constructiva en la que avui és l’única platja de Llançà amb una pineda al darrere“.
A més, els ecologistes asseguren que la proposta que fa l’Ajuntament és “contrària al dret urbanístic” i que la fórmula que utilitza “va en contra del seu propi Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que data del 2002 però que realment és una còpia quasi sencera del redactat del 1982“.
En aquest sentit, asseguren que se l’ha instat en reiterades ocasions a “actualitzar” el pla per adaptar-se a la nova normativa sense èxit. “Això fa que des del consistori es busquin mesures contràries al dret urbanístic per gestionar els seus sòls, fent propostes més del segle passat que no d’aquest i projectant la urbanització de l’última pineda a primera línia de mar del municipi“, remarquen en un comunicat. Tot plegat, diuen, en lloc “apostar per la seva conservació i posada en valor“.
Amb tot, reclamen a l’Ajuntament que “faci els deures i actualitzi el PGOU“, apostant per una “gestió sostenible” i per la conservació de la pineda.

Tags: al·legacions, Alt Empordà, construcció, façana litoral, IAEDEN, llança, medi ambient, pla urbanístic, societat, urbanisme, urbanització

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Jocs Emporion s’adapten a la Covid-19: activitats durant una setmana per totes les comarques gironines
Notícia següent
L’Ajuntament de la Bisbal expropia la finca de Can Formatger per mutu acord

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes