La junta rectora del Parc Natural de Cap de Creus dona suport al manifest en contra del parc eòlic marí

Roses (ACN).- La Junta Rectora del Parc Natural del Cap de Creus ha aprovat subscriure’s al manifest de l’Associació Stop macro parc eòlic marí projectat al Golf de Roses.

El document denuncia els impactes mediambientals que provocarà el projectes i les infraestructures associades i reclama que s’aturi. El mateix escrit demana un nou model de transició energètica descentralitzat i distribuït, un model “realment sostenible“. La junta hi ha donat suport a petició de l’entitat i després que la del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter l’aprovés per unanimitat. L’associació ha fet arribar la mateixa petició al Parc dels Aiguamolls però no han obtingut resposta.
Creiem que l’objectiu de les Juntes Rectores dels parcs naturals és vetllar per la conservació i protecció del seu territori i els voltants, i no aprovar donar suport al manifest de l’associació seria anar en contra d’aquests objectius“, diuen des de l’entitat.
En aquest sentit, asseguren que continuaran treballant perquè “s’escolti la veu del territori” i recorden que cada cop compten amb més suports: 25.000 ciutadans han signat en contra del parc i 22 ajuntaments de les comarques gironines han aprovat mocions de rebuig. També ho ha fet el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Diputació ha emès un informe en el marc de les consultes prèvies del procés.
Amb tot, remarquen que l’objectiu és aturar el projecte i que, si cal, arribaran fins als tribunals per “defensar l’Empordà“. “Entenem que és una agressió sense precedents al territori i perquè hi ha alternatives molt més respectuoses amb l’entorn on es vol ubicar, que no impactarien amb la biodiversitat, les activitats econòmiques i el paisatge de la manera en que ho fa el macro parc projectat“, insisteixen.

Tags: adhesió, Alt Empordà, cap de Creus, ecologistes, energies renovables, manifest, medi ambient, parc eòlic, Parc Natural de Montgrí, Parc Natural del Cap de Creus, Roses, societat, transició energètica
Notícia anterior
L’Ajuntament millora la prestació del servei de teleassistència amb la custòdia de claus dels usuaris de Torroella i de l’Estartit
Notícia següent
La Creu Roja atén més de 2.100 refugiats ucraïnesos a les comarques gironines i n’ha allotjat d’urgència 630

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes