La llar d’infants municipal L’Estel de mossèn Gumersind de Palamós ampliarà el nombre d’alumnes del centre fins als 132 infants

Palamós.- L’Ajuntament de Palamós, mitjançant les àrees d’Ensenyament i de Serveis Tècnics, ha posat en marxa aquesta setmana el projecte que permetrà habilitar una nova aula a la llar d’infants municipal, L’Estel de mossèn Gumersind.

L’objectiu és el de poder augmentar el nombre d’alumnes d’aquesta escola bressol, cobrint la reducció de places al municipi que ha suposat la finalització de l’activitat de la llar d’infants Kumbaià. Amb la nova aula d’I-2, aquest equipament educatiu palamosí podrà acollir disset infants més, creixent fins als 132 alumnes que tindrà el centre en total.
El projecte preveu convertir una part de l’actual sala de professors i un magatzem existent, en aquesta nova dependència, que tindrà una superfície d’uns 30m², i que es complementarà amb la ubicació de lavabos així com  tots els elements, d’equipament tècnic i mobiliari, necessaris per a l’atenció educativa dels alumnes.
Aquesta remodelació també permetrà habilitar un espai d’administració i docència per a tasques del professorat. El procés d’obres té un termini d’un mes i mig i el seu pressupost d’execució és de 40.590,24 €.

La llar d’infants municipal L’Estel de mossèn Gumersind
La llar d’infants municipal de Palamós es va inaugurar l’any 2007. Aquest equipament educatiu disposa actualment de dues aules de 0 anys, tres aules d’1 any, i tres més per a infants de 2 anys, a més dels serveis complementaris necessaris per al desenvolupament de l’activitat: la sala per a dormir, la sala polivalent, el menjador, magatzems, pàrquing de cotxets, sala d’instal·lacions, espai de direcció, sala de neteja, lavabos, vestidors del personal, o un gran pati per a l’esbarjo dels infants.
La capacitat màxima de la nova llar és actualment de 115 alumnes, i amb la incorporació de la nova aula augmentarà fins als 132 infants.
L’edifici de l’escola bressol ocupa una superfície de 1.200m², i es troba ubicat en uns terrenys municipals de 2.600m², situats dins el perímetre format per l’avinguda Catalunya i els carrers Provença, València i l’extensió del Pere Joan (davant del centre assistencial Palamós Gent Gran).
L’equip educatiu de la llar d’infants està format, en l’actualitat, per una directora i una desena d’educadores. L’Àrea municipal d’Ensenyament preveu  incorporar, durant les properes setmanes, sis noves educadores, que en jornades laborals parcials o totals, s’inclouran dins la plantilla docent d’aquesta escola bressol.
La Llar d’Infants Municipal de Palamós rep el nom de L’Estel de mossèn Gumersind en clara referència al record i al llegat deixat a la vila per part de mossèn Gumersind Vilagran i Roquí, qui va ser rector de la parròquia de Santa Eugènia (ubicada al nucli de Sant Joan) durant més de trenta anys.

 

Tags: ajuntament de Palamós, ampliació, educacio, infants, llar d'infants, obres, palamós, serveis, societat
Notícia anterior
The Corrs, John Fogerty, Raphael, Diana Krall i The Passenger actuaran al Cap Roig Festival 2024
Notícia següent
Sisme de magnitud 3,1 àmpliament percebut i sense danys al Baix Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes