La màgia de la intel·ligència artificial a Santa Cristina

Santa Cristina d’Aro (Glòria Jara i Albertí)

Després de tractar temes de la vida com la màgia del número 12; el tren de Sant Feliu, la màgia del record; l’aigua: la màgia de l’aquarel·la; la màgia de les 7 meravelles de la innovació social; l’aurora boreal; la poesia d’en Joan Vinyoli i la presentació del llibre No perdem la il·lusió!, de l’il·lusionista Xevi, el proper dissabte 29 de juny els Amics de La Casa Màgica tancaran el primer semestre amb la conferència-col·loqui “La màgia de la intel·ligència artificial i el perill en que esdevingui menys màgia”.

La informàtica va néixer a mitjans del segle passat i va propiciar el desenvolupament de la intel·ligència artificial com a ciència i amb el poder de crear màquines amb capacitats intel·ligents. És a dir, la intel·ligència artificial pretén integrar a les màquines capacitats de percepció, el raonament i l’aprenentatge, perquè adquireixin certs nivells d’intel·ligència semblants a la d’una persona.
Si en pocs anys la màgia de la informàtica ha canviat el món, la intel·ligència artificial serà una revolució en tots els àmbits, tant pel que fa a nivell individual com social i laboral. De fet, les tecnologies relacionades amb la computació i la informàtica estan transformant persones en ciberhumans o ciborgs. Tot i que encara no han aconseguit que la ment humana sigui totalment virtual ja s’ha arribat a controlar-la.
El Dr. Josep Amat, Catedràtic Emèrit de la UPC, i el Dr. Àngel Guirado, Doctor en Psicologia i Director de l’Observatori Altes Capacitats de la UNED, explicaran la intel·ligència artificial com a ciència, el comportament intel·ligent de les màquines i la contraposició de les fites aconseguides i el seu futur.  Compararan les tecnologies actuals amb la intel·ligència humana i la dels animals i acabaran la conferència mostrant diverses implicacions en els camps de l’ètica i social a mesura que es vagi implantant.
La conferència-col·loqui “La màgia de la intel·ligència artificial i el perill en que esdevingui menys màgia” tindrà lloc a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro a les 7 de la tarda. Es realitzarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Festa Major de Palamós 2024

Tags: amics de la casa màgica, ciència, conferència, informàtica, intel·ligència artificial, Santa Cristina d'Aro, societat, tecnologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Inaugurades les exposicions d’art de Javier Mariscal i Víctor Pérez-Porro al castell de Calonge
Notícia següent
Un home de 74 anys mor ofegat mentre es banyava a la platja de la Gola del Ter de Torroella de Montgrí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes