La nova unitat de biologia molecular de l’Hospital de Palamós permet ampliar la detecció d’infeccions de transmissió sexual

Palamós (ACN).- El laboratori de l’Hospital de Palamós va incorporar el mes de febrer la tècnica diagnòstica PCR múltiplex. Arran de la pandèmia, el centre va crear la unitat de biologia molecular per adaptar-se i poder analitzar els test PCR del Baix Empordà i agilitzar així els diagnòstics de casos de Covid-19.

La incorporació d’aquesta tècnica, però ha permès obrir-se a altres possibilitat, com ara la detecció de malalties i infeccions de transmissió sexual (ITS). Fins ara, es disposava d’una prova PCR que detectava patògens com la clamídia i la gonorrea.
La nova PCR és més completa i permet detectar altres patògens com micoplasmes i tricomones, que abans es diagnosticaven per visualització directa del protozou a través d’un microscopi o per cultiu.
Amb la incorporació de la prova i el diagnòstic, l’hospital de Palamós se suma a altres centres de la província que ja realitzen aquestes proves.
Es calcula que anualment uns 367 milions de persones contrauen algunes de les principals infeccions de transmissió sexual com són la clamidiosi, gonorroea, sífilis i tricomoniasi. A banda d’això, més de 290 milions de dones estan infectades pel virus del papil·loma humà.
De les principals ITS, quatre d’elles es poden curar: la sífilis, la gonorrea, la clamidiosi i la tricomoniasi. Mentre que les altres quatre, de caràcter víric, malauradament, no són curables: l’hepatitis B, l’herpes simple, la sida i el virus del papil·loma. Malgrat això, existeixen tractaments que poden atenuar o modificar els símptomes de la malaltia.

Tags: coronavirus, diagnosi, hospital de palamós, infeccions, laboratori, malalties, proves PCR, Salut, serveis, societat, SSIBE, tecnologia, transmissió sexual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Rt baixa a 0,88 i el risc de rebrot a 205 (-15), amb 14 ingressats menys (1.695) i 12 crítics més (495)
Notícia següent
El 75% dels càmpings gironins que van obrir per Setmana Santa, tornen a tancar pel confinament comarcal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes