La poetessa Yasmina Caballero és guardonada amb el Premi Internacional de Poesia Rubén Darío 2022

Palamós.- El Premi Internacional de Poesia Rubén Darío 2022 ha estat atorgat a la jove poetessa nicaragüenca originària de Lleó i resident a Palamós Yasmina Caballero, pel seu poemari “Ecografia”.

Yasmina Caballero és llicenciada en Filologia i Comunicació per la Universitat Nacional Autònoma de Nicaragua i a l’actualitat forma part de l’equip editorial de la publicació cultural Revista del Baix Empordà i de la revista gastronòmica Empordà Gastronòmic que s’editen a la comarca del Baix Empordà.
Segons Caballero “Ecografia” s’ha creat a Catalunya i la majoria de poemes que ho conformen reivindiquen la recuperació de la memòria històrica, inspirats en els desapareguts del bàndol Republicà durant la Guerra Civil Espanyola i inclou la dedicatòria: “Clavells, roses i paraules per als desapareguts del Bàndol Republicà durant la Guerra Civil Espanyola”.
El Jurat d’aquest premi ha estat integrat pels escriptors David McFields, poeta del Carib, Helena Ramos, poeta d’origen rus i especialista en literatura i Carola Brantome, reconeguda escriptora nicaragüenca.
El Jurat ha considerat atorgar el Premi a “Ecografia” per tractar-se d’un poemari unitari sense ser monotemàtic, amb una intensa expressió surrealista i molt depurada; que reflecteix la cerca de la veritat i la bellesa: “El llibre té unitat que demostra capacitat de coordinar el pensament poètic amb el treball artístic dins d’un marc eminentment literari. Abunda en imatges potents, surrealistes, fonent la mort i la vida en un sol metall sonor”.
Aquest Guardó ha estat anunciat oficialment aquest Diumenge 6 de Febrer des del Museu i Arxiu Rubén Darío de la Ciutat nicaragüenca de Lleó, pel Co-Director de l’Institut Nicaragüenc de Cultura, Luis Morales Alonso durant l’Acte Acadèmic de Commemoració dels 106 anys de la defunció del Poeta Rubén Darío.
El Premi Internacional de Poesia Rubén Darío és concedit anualment per l’Institut Nicaragüenc de Cultura a la millor obra inèdita produïda en llengua castellana dins del gènere de la poesia. el premi consta d’una dotació econòmica, diploma d’honor i publicació de l’obra.
El Premi Internacional de Poesia «Rubén Darío», és considerat i reconegut com el més important a Nicaragua, va ser creat en nom del poeta Rubén Darío, que és el màxim representant de la poesia al país i del modernisme literari en llengua espanyola.
Des de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic ens congratulem enormement que aquesta poetessa guardonada formi part del nostre equip.

Tags: cultura, franquisme, Guerra Civil, memòria històrica, Nicaragua, palamós, poesia, premi, reconeixement, republicà, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Magnífica acollida del II Cicle de sortides de descoberta del patrimoni de Forallac
Notícia següent
Xiula, Despit i Doble & Hug Sound se sumen al cartell de la “Santa Gresca” a l’Ítaca l’Escala

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes